Як відомі режисер та актор відреагували на український жарт про акулу та росіянина?

Як відомі режисер та актор відреагували на український жарт про акулу та росіянина?

Усе відбулося на Lviv BookForum під час панелі з назвою «Щоб не плакать, я сміялась: гумор і травма».
Як відомі режисер та актор відреагували на український жарт про акулу та росіянина?
Як відомі режисер та актор відреагували на український жарт про акулу та росіянина?
9 Жов 2023
0
4978

Модераторкою була ведуча «Телебачення Торонто» Олександра Гонтар, а гостями — комікеса Настя Зухвала, режисер Армандо Януччі та актор Девід Шнайдер. На дискусії багато жартували і визначали, яку саме функцію несе для нас гумор, де його межі і як відрізняється його сприйняття в людей, які пережили різні події. Наприклад, Зухвала розповіла, що рівень чорноти в жартах її чоловіка (Сергій Ліпко — теж комік та військовий) значно підвищився. Настільки, що вона сама з них далеко не завжди може посміятися. На відміну від побратимів Сергія. 

Зазвичай іноземці цю нашу тему геть не розуміють і страшенно дивуються. Хоча, нічого надзвичайного — доволі стандартна захисна реакція. Але якраз Армандо з Девідом, схоже, були з публікою абсолютно на одній хвилі та все чудово розуміли.

Нагадаю, Януччі є режисером надзвичайно успішного серіалу «Віцепрезидент» та комедії «Смерть Сталіна», яку заборонили в Росії. Там ідеться про те, які чвари розгортаються у владній верхівці СРСР, коли тіло диктатора лежить у кабінеті в калюжі сечі.

Що ж до Шнайдера, то він теж брав участь у проєктах явно не з миленькими рожевими жартиками. Та все ж цікаво було дізнатися, чи здатні вони зрозуміти нас по-справжньому. А для цього потрібно було провести «акулячий тест». Що і зробила Настя: 

«Коли ви чуєте ті жарти, які ми продукуємо в Україні, деякі з них виходять далеко за рамки нашої бульбашки. Наприклад, велику дискусію викликали жарти українців про росіянина, якого з’їла акула. Надзвичайно смішно».

Саша Гонтар зауважила, що акула не їла росіянина, а просто так зробила, щоб він не жив далі. І поки я переживала, що наші іноземні гості жахнуться розлюдненості Насті, Саші та людей у залі, Армандо запитав: «Так а що, акулі не сподобався його смак?». 

І тут усі остаточно видихнули і почали аплодувати. Але Зухвала таки наполягала, що іноземні журналісти постійно запитують її: «А чи не занадто усе це? Чи ми тут усі не озвіріли? Тому моє питання, по-перше, чи вважаєте ви, що ми озвіріли? І, по-друге, чи ви можете зрозуміти ці жарти?».

На що Армандо відповів, що розуміє цілком та озвірілими нас не вважає. І додав, що цікаво було б зробити батл між українськими та російськими коміками. Проте дівчата йому пояснили, що навряд чи це можливо. Хоча б тому, що російських коміків щось не дуже видно з гострими жартами навіть у твітері. 

А Зухвала уточнила, що ми в жодному разі не сміємося з акули, бо ми її поважаємо. 

Судячи з того, що і Армандо, і Девід задоволено реготали, — вони теж «расчєловєчілісь». І це слово, до речі, їм теж сподобалося: «Так, треба визнати, що ми остаточно втратили людяність».

Мем з акулою: Володимир Анфімов

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
5 052
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 583
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
902
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 950
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 352
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 488
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду