Оксана Байрак — більше не наша проблема. Режисерка стала Фросею Касьян і знімає серіал для «Первого канала»

Оксана Байрак — більше не наша проблема. Режисерка стала Фросею Касьян і знімає серіал для «Первого канала»

Нове ім’я режисерки можна побачити на тарілці, яку розбивають перед початком зйомок.
Оксана Байрак — більше не наша проблема. Режисерка стала Фросею Касьян і знімає серіал для «Первого канала»
Оксана Байрак — більше не наша проблема. Режисерка стала Фросею Касьян і знімає серіал для «Первого канала»
7 Жов 2023
0
5266

Фото запостив один з улюблених акторів Байрак — Антон Батирєв, якого вона знову запросила до зйомок. Раніше він критикував російську владу, але у 2022 році чомусь почав підтримувати зі страшною силою. Сама ж режисерка ніколи не приховувала своїх проросійських поглядів, нещодавно поїхала до Пітера на хрестини і, схоже, збирається залишатися там, аби жити і працювати. Власне, вона зробила рівно те, про що так активно просили її в коментарях українці: знімати якомога більше серіалів для росіянок, аби допомогти їм остаточно деградувати.

Наскільки серйозно можна сприймати нове ім’я Оксани Іванівни — не дуже зрозуміло. Можливо, це якийсь прикол чи просто псевдонім. Бо в інстаграмі вона не перейменувалася. Та й бренд «Байрак» є настільки гучним і поважним, що вкрай тупо було б його змінювати на якусь Фросю. 

Отже, серіал називається «Дощ наприкінці літа». Навіть без синопсису зрозуміло, що буде він про сильну жінку, яка переживає бурхливі любовні стосунки. Знімає Фрося Байрак на замовлення «Первого канала», одного з топових у Росії.

Втім, її геніальні творіння показували там і раніше. Приміром, останні шедеври — обидва сезони серіалу «Ніщо не трапляється двічі». Якщо ви відмовляли собі в насолоді подивитися цей твір, то ось трейлер, який повністю передає його характер. Але будьте обережні — після перегляду можливий культурний шок.

У нас він ішов на СТБ. Виробництвом займалася українська компанія Film.ua та «Оксана Байрак студио». Проте традиційно виробники орієнтувалися в першу чергу на російських глядачок: серіал знімали російською, з російськими акторами в головних ролях і загалом із російськими посилами. Так, усього два-три роки тому це вважалося зовсім не зашкварним, а правильним. Гроші ж заробляються, а це — головне. Позиція режисерки про «восемь лет бомбили Донбасс» виробників і телеменеджерів не хвилювала. А авдиторію — тим паче. 

Нині ж, напевне, можна видихнути. Оксана Іванівна таки не загиджуватиме мізки українських глядачок, а сконцентрується на росіянках. І це — добра новина. Погана в тім, що в режисерки багато послідовників таланту, адже в нас на телебаченні вона завжди була великим цабе і прикладом для наслідування. Тому інші автори неодмінно подарують нам ще не один неймовірний серіал: від гриму до акторської гри. 

Фото: інстаграм Оксани Байрак

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
565
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
356
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
765
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 186
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
385
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
555
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду