Волосся на тілі, целюліт і «дряблі ноги бабусі». Скільки б ви дали чоловікам, які не думають?

Волосся на тілі, целюліт і «дряблі ноги бабусі». Скільки б ви дали чоловікам, які не думають?

Ні дня без скандалу. Живемо ми, погодьтеся, абсолютно не нудним життям. То «шахеди» летять, то на статуї герби змінюють, то хтось щось знову бовкнув. Тож нині троє популярних хлопців: Володимир Остапчук, Позитив та Богдан Шелудяк, — нарвалися на скандал через обговорення зовнішності дівчат у ютуб-шоу «Мекнув — питайте». Ніколи такого не було.
Волосся на тілі, целюліт і «дряблі ноги бабусі». Скільки б ви дали чоловікам, які не думають?
Волосся на тілі, целюліт і «дряблі ноги бабусі». Скільки б ви дали чоловікам, які не думають?
8 Серп 2023
0
6035

У цьому шоу на каналі Володимира Остапчука він разом зі співбесідниками відповідали на запитання дівчат. В описі під відео вказано, що 50 відсотків питань ведучий бере зі свого інстаграму, а інших 50 — від глядачів у залі. Хто чекав на інтелектуальну, дорослу розмову — співчуваю. На відміну від, наприклад, чоловічого «Ебауту», глядачам та глядачкам глибоких рефлексій ніхто не запропонував. І це не гріх, от лише б вони не були такими зашкварними. 

Роздуми цих мужів неабияк сколихнули всі можливі соцмережі. Точніше, підтримали це цунамі, яке в нас несеться без упину. Адже на світі є чутливі питання, і всяка публічна людина мусить знати, що обговорювати їх треба дуже обережно. Це національність, колір шкіри, інвалідність, сексуальна орієнтація, стать, хвороби та, звісно, зовнішність. На останній наші парубки і посипалися. Хоча, здавалося б, після гучного скандалу з в. о. директорки музею Голодомору Лесею Гасиджак, яку всім світом кинулися захищати від тупого бодишеймінгу, у мізках мало би щось та й відкластися. Та й фільм «Барбі» для когось же показують. Хлопці, справді, наче й намагалися добирати слова і бути прогресивними, але не вийшло. 

Остапчук, Позитив та Шелудяк обговорювали, як їм целюліт, цнота, більші за своїх партнерів партнерки та волосся на тілі у дівчат. Вони намагалися й у програмі, і згодом у дописах-виправданнях пояснити, що це була просто їхня думка, вони нічого нікому не нав’язують, мають право на свої смаки, і взагалі у нас демократія.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений POSITIFF | Oleksii Zavgorodnii (@positiff)

До цього ж аргументу часто вдавалися працівники проросійських медіа, мовляв, я думаю, що війна з Росією вигідна українським політикам. Маю право, у нас свобода слова. Якби панове вміли формулювати свої думки, то сказали б щось штибу «мені подобається, коли дівчата роблять епіляцію всього тіла, — це мене заводить», — питань би й не було. Але ось які діалоги і монологи ми почули:

Остапчук: Я вважаю, що дівчина має бути поголеною. Всюди. 

Шелудяк: Без депіляції вона не може бути десять із десяти. 

Остапчук: А вона вважає, що десять із десяти. 

Шелудяк: А, то шо вона вважає, сорі!

І наприкінці цього обговорення Остапчук робить висновок: «Робіть депіляцію, щоб все було гарно, красиво, тому шо ми теж намагаємось бути красивими». 

Самі хлопці, звісно, депіляцію всього тіла не роблять, не соромляться про це говорити, а Позитив пожалівся, що бачив колись дівчину, в якої нога була ну майже як у нього самого. Жах. І хлопців можна зрозуміти, бо позбавлятися рослинності — геморой ще той. Гоління — це найгірший спосіб, бо для постійно гладенької шкіри це потрібно робити щодня — і матимете подразнення. Уявіть цей процес. Віск і депілятор — боляче і ще довше, волосся може вростати, а шкіра запалюватися. Лазер — теж довго і дорого, потрібно багато процедур і кілька місяців. Тому, напевне, на такі фінансові та часові витрати жінка має йти лише тоді, коли їй самій подобається така естетика. До речі, багато дівчат теж не люблять рослинність на чоловіках, але на «лазерку» вони ходять у значно менших відсотках. Хоча, таки ходять — я колись здивувалася. 

Додаємо сюди манікюр, педикюр, процедури в салонах краси (можна викинути щонайменше 3–5 тисяч за раз, якщо щось дрібне), засоби для догляду (оті всі баночки у ванній та на поличках). А ще оці губи з віями — розцінок не знаю, але теж, напевне, недешево. Якщо порахувати, скільки грошей наші дівчата витрачають на все це, стає недобре. І якщо, повторюсь, вони роблять це для себе (а таке, звісно, буває) — питань нема. Але дуже часто жінки з не надто високими доходами викидають на б’юті-процедури добру половину зарплатні і відмовляють собі в подорожах чи у більш пристойній квартирі. І все через постійну невпевненість у собі. Ось навіть меми є.

Це, погодьтеся, занадто великі жертви заради того, що конкретно тобі зовсім і не потрібне в таких кількостях. Згадайте всі ці розмови наших біженок про те, що за кордоном часто не знайдеш усіх цих нігтиків-бровок, бо там жіноцтво мало в носі так скажено паритися. І з цього всього народжуються не лише комплекси, а й  споживацьке ставлення до чоловіків: хай за все це платить, хай везе мене у подорож, хай дає мені гроші. От буквально днями спілкувалася з дівчиною (з бровами, віями і губами), яка абсолютно безпардонно вимагала у хлопця з тіндера везти її дивитися місцеві цікавинки. Треба заплатити за її квиток на літак, за готель, за ресторан — вона ж має презентабельний вигляд. 

Така модель стосунків у нас досі культивується, і навряд чи її можна назвати комфортною, бо це — не про повагу і не про адекватність. Сам Богдан Шелудяк розповідав, що в його дівчини були ідеальні ноги, але вона твердила, що має повно целюліту. А щоб продемонструвати його — сильно здавлювала шкіру. Шелудяк дивувався: як це так? Але саме такі постійні обговорення зовнішності і ненормальні вимоги викликають у дівчат справжню параною. Особливо у підліток, які поки дуже чутливі до таких питань. А судячи з рівня розмови, основна цільова авдиторія у «Мекнув — питайте» — саме тинейджери.  

Проте, як бачимо, реакція багатьох молодих людей доволі негативна. У тіктоку — ціла лавина стьобу. 

@magstories Відео повністю на каналі MAG Stories✅ #мекнув #новини #скандал #буше #остапчук #позитив ♬ оригінальний звук - MAG Stories

Хоча є й такі, хто стають на захист хлопців.

@natali_tur #остапчук #позитив #буше #шелудяк #мекнувпитайте ♬ оригінальний звук - natali_tur

Але не думайте, що в шоу була лише мізогінія. Бо була ще й мізандрія. Причому внутрішня. Таке теж буває. Нагадаю — це упередження, дискримінація чоловіків самими ж чоловіками. І, як я й писала вище, стосується вона грошей. Бо чоловіки мають заробляти більше, ніж жінки. І бути більш успішними. Адже «один із базових критеріїв маскулінності — це забезпечувати родину. Якщо чоловік не забезпечує цю родину, а робить це вона, то це не зовсім чоловік», — каже Остапчук.

А ось тут час згадати наші шедевральні телесеріали з романтичними історіями про бідних дівчат, які в пошуках заможних мужчин кидаються їм під дорогі авта. Майже кожна мелодрама (а я їх таки дивлюся, бо люблю біль та страждання) пронизана цією ідеєю. Нормальний романтичний герой  — лише з чималим рахунком у банку. Він має бути успішним. І молодим. Бажано належати до мільйонерів уже в років 26. Є навіть один серіал, де й мільйонер уже не катить, бо є мільярдер. Хоч би яким ти був розумним, класним, добрим і теж, в принципі, нормально заробляв — без дорогої тачки ти будеш у головної героїні у френдзоні. 

Проте, а чому ми тут усі взагалі так розізлилися на цих хлопців? Назва шоу, нагадаю, «Мекнув — питайте». Тобто концепт такий: я зараз накидаюся і розповім вам усе, що думаю. Чого тоді від цього дійства чекати? Якщо люди бажають свідомо псувати собі репутацію — на здоров’я. Але є нюанс. Попри постійні післязашкварні плачі «мене кенселять» і «мене цькують», поки у більшості випадків це не має стосунку до реальності. Сам Остапчук постійно потрапляє в різні скандали: то з дружинами публічно і дуже некрасиво свариться роками, то дивні сторизи постить. Згадайте, про «голодну тусу» написав саме він. Але зумів тихесенько вийти у ліс.

І нічого, далі успішний, навіть веде купу офіційних заходів від Держкіно. Думаю, цей скандал він теж пересидить, як і його колеги по програмці. Богдан Шелудяк ось взагалі відмовчується. Не здивуюся, якщо йому це порадили піарники Нового каналу, на якому він починає вести шоу «Хто зверху?». І, знаєте, це значно кращий варіант, ніж недолугі виправдання, які викликають лише більше обурення і кпинів.     

Ну і наостанок. Якби наші герої оцінювали Скарлетт Йоганссон, чи дотягла б вона хоч до семи з десяти? 

І чи світить хоча б п'ятірочка супермоделі Роузі Гантінгтон-Вайтлі? Напевне, її чоловікові Джейсону Стейтему варто бути перебірливішим. 

Фото: ютуб-канал Ostapchuk

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
858
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 369
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 108
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 364
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
480
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду