Тобі це заборонено, жінко! Що радять своїм читачкам модні рубрики в українських медіа

Тобі це заборонено, жінко! Що радять своїм читачкам модні рубрики в українських медіа

Стереотипи, пов’язані з віком, слава богу, поступово відходять у минуле. Але не для величезної кількості жіночих рубрик на вітчизняних сайтах. Автори роблять цілі списки заборон, які вступають в силу, відколи вам виповнюється 30 років і ви опиняєтеся однією ногою в могилі.
Тобі це заборонено, жінко! Що радять своїм читачкам модні рубрики в українських медіа
Тобі це заборонено, жінко! Що радять своїм читачкам модні рубрики в українських медіа
10 Лип 2023
0
3400

Є люди, які живуть у бульбашці, в якій кожен має право одягатися, як хоче. А на вік практично не звертають уваги. Але в Україні є досить модних експертів, які легко можуть поставити цих нахаб на своє місце. Бо думати, що у свої пристаркуваті 30 років ти можеш собі багато дозволити, — це і є нахабство. Гадаю, зокрема і ці списки, яких просто десятками розкидано на відомих і не дуже ресурсах, є причиною наших постійних срачів з приводу чергової публічної людини, яка якось не так одяглася на якомусь прийомі та всіх нас зганьбила. 

Ну і, безумовно, нашу з вами, дівчата, увагу звертають і на вподобання чоловіків та чому нам конче необхідно їх враховувати, формуючи свій гардероб, роблячи зачіску, мейк і манікюр. 

Отже, почнімо з порад для п’ятдесятирічних. Хоча, прочитавши поради для тридцятирічних, я здивована, що модні редактори взагалі вважають таких жінок здатними на життєдіяльність без крапельниці. 

УНІАН Lite, скарбниця карколомних історій та неймовірних заголовків штибу «Чоловік через багато років почув історію "паскудної" дружини й поставив її перед вибором». У статті з назвою «Викиньте це негайно: який одяг заборонено носити жінкам після 50» стверджується, що пані у погоні за молодістю роблять помилки. Топи, рвані джинси, занадто яскраві кольори, тваринні принти та міні — під забороною. Не вздумайте це на себе натягти. Бо матимете вульгарний вигляд. 

Тим часом 70-річна Бріжіт Макрон шле полум’яні вітання редакції УНІАН Lite.

Видання «Главред» використовує такі ж категоричні заголовки у стилі «Свобода — це рабство»: «Що не можна носити жінці після 50 років: 12 речей, які потрібно викинути з шафи і стати вільною». Аби стимулювати жінок відчути, нарешті, свободу, авторка матеріалу використовує такі фрази як «жінка  після 50 зобов'язана». Вона зобов’язана не носити спортивний костюм, кепки з козирком і одяг із написами на спині. Інакше всі думатимуть, що ви просто хочете молодитися. 

53-річна Дженніфер Лопес передає привіт «Главреду» і бажає його авторам здоров’я. 

Загалом, багато модних рубрик (якщо їх можна так назвати) радять жінкам забути про свою сексуальність — не лише жодних міні, але і жодних декольте. Готуйтеся до землі, одним словом. 

Тепер переходимо до 40-річних. Якщо вам, любі жіночки, виповнилося вже аж стільки, то вважайте. Міні вам теж не можна. Майже у кожному списку порад це зауважують. За версією Ukr.Media, дівчата, яким вдалося дожити до таких років, є «жінками у віці». Їм не можна оверсайзу, великих сумок, багато коштовностей. 

Poradum радить не перегнути з кольором, бо «яскраві малюнки знаходяться під забороною». Але і підбадьорює нас фразою: «Хто сказав, що в 40 років пора перестати стежити за модою?». Щоправда, великих сумок таким жінкам теж не можна. Кажуть, не елегантно. 42-річна Кім Кардаш’ян шле вітання.

На вже згаданому «Главреді» — просто клондайк таких порад. Стосуються вони не лише одягу, але і всього іншого. Приміром, «Які брови молодять після 40?». Але загалом, начитавшись таких рекомендацій, читачки можуть зависнути. Бо в одному матеріалі кажуть «Як не можна одягатися після 40 років», а в іншому – «насправді немає жодних вікових обмежень в моді…. Жінка у 40 років має право носити те, що вважає за потрібне».

Але якщо хочете почуватися впевнено, коли виходите на вулицю, — про свої права забудьте. «12 речей, з якими жінка після 40 повинна попрощатися назавжди, щоб не перетворитися на “бабцю”»: уггі, штани-шаровари, сукні, які ви колись одягали на чиєсь весілля (?), готельні білі капці (??), рвані або з заниженою талією джинси, кроп-топи. Пам’ятаємо: ми почали наближатися до 50-ти, а отже, поступово прощаємося із сексуальністю та іншими дурницями. 

УНІАН Lite теж нагадує нам про заборони і стверджує, що «Названо одяг, який не можна носити після 40-ка». Але хочу звернути увагу, що у них є й матеріал із заголовком «Що не можна робити православному на кладовищі: 5 найсуворіших заборон».

 

Але перейдімо до 30-річних. Чесно кажучи, донедавна я і не підозрювала, що навіть у такому віці можна бути для чогось занадто старою. На сайті рівненського видання «ОГО»  можна знайти матеріал із заголовком «Що краще не одягати у 30 років?». Автор стверджує, що поради допоможуть мати молодий вигляд. Отже, викидаємо таке: штани-капрі (старять), туніки (вони однаково не приховають ваші вікові зміни), спідниці-міді (старять), ідеальний образ (старить), рукав три чверті (старить), светри в широку смужку (старять), джинси з прикрасами (несмак, а несмак старить). 

Щоправда, в кінці матеріалу стоїть посилання на першоджерело, а це вже наш старий фешн-знайомий «Главред». Але таких матеріалів там — хоч на цілий день. Стаття з уже впізнаваними заборонними інтонаціями: «Що не можна носити після 30 років: 10 речей, які потрібно викреслити з гардероба і стати впевненою». А стати такою потрібно, «якщо ви не хочете ловити на собі погляди засудження та почуватися дискомфортно». 

Йдемо до шафи та викидаємо: сережки-кільця, топи, міні, тюлеві спідниці, прозорі речі, куртки з шипами, старі кросівки та дивні шкарпетки. Після 30-ти вони абсолютно недоречні. 

Це ноги Джастіна Трюдо зичать «Главреду» довгих років процвітання. 

Напевне, у великої частини вже наших читачів може скластися враження, що такий печерний ейджизм — це «тільки у нас в Україні». Але мушу написати, що і світові таблоїди не відстають. Наприклад, видання The Sun постійно публікує такі поради, із дуже категоричними заборонами та ще й із висміюванням зірок. Мовляв, подивіться на цю Донателлу Версаче: жінці під 70, а вона у міні. До речі, начитавшись цих списків, я зрозуміла, що короткі спідниці, шорти і сукні не можна одягати вже із 30-ти. Це просто якесь стоп-слово. Що ж, тепер чекаємо на статті «Чого не можна одягати у 20». 

Справедливості заради напишу, що є матеріали із цілком притомними порадами, хоча в заголовках і посилі все одно маємо якийсь поділ жінок за віком. 

Ну і, шановні чоловіки, теж не розслабляємося, бо до вас претензії теж є. Про це — у наших наступних випусках.

Фото: Getty images, Walt Disney Pictures


















«Medialife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
577
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
371
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
799
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 187
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
386
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
558
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду