«Читати новини на сайтах у 2023 році — це те саме, що відправляти ммс у 2023 році». Женя Янович вирішив зайнятися медіапросвітництвом

«Читати новини на сайтах у 2023 році — це те саме, що відправляти ммс у 2023 році». Женя Янович вирішив зайнятися медіапросвітництвом

Тому зустрічаймо нового медіаексперта і колегу. Свій останній випуск ютуб-шоу «20:23» комік почав із теми споживання новин.
«Читати новини на сайтах у 2023 році — це те саме, що відправляти ммс у 2023 році». Женя Янович вирішив зайнятися медіапросвітництвом
«Читати новини на сайтах у 2023 році — це те саме, що відправляти ммс у 2023 році». Женя Янович вирішив зайнятися медіапросвітництвом
7 Лип 2023
1
2737

Уже півтора року ми говоримо про те, що «телеграм остаточно переміг телек». Сперечатися з цим абсолютно безглуздо. Янович стверджує, що всі ми почали споживати новини в зовсім різних версіях, але в жодній із них про телебачення не йдеться в принципі.

«Ти прокидаєшся, побачив новину в телеграмі. Потім ти лайкнув жарт про цю новину у твітері. Потім ти почитав срач під цією новиною у фейсбуці. Потім ти подивився огляд на цю новину в ютубі. Потім увечері ти заходиш у якийсь чат своїх друзів, де обов’язково знайдеться такий друг-тормоз, який скидає цю новину і пише: “Бачили!?”. 

У мене такий Ярік. І знаєте, у кожного ж є цей Ярік, який думає, що Лачен пише тільки для нього. Більше ні для кого. І це добре, якщо цей Ярік читає Лачена, наприклад, тому що це адекватне джерело. Але є ж люди, які читають новини, наприклад, у пабліку "Труха". Чи у Шарія». 

За «Труху», звісно, велика дяка. Що більше популярні люди критикуватимуть цей канал-помийку, то краще. Нагадаю, зовсім недавно я писала про ютуб-канал Ігоря Харькіна «DVD Ігор» і його стьоб з ідіотизму нашого з вами медіаполя. Одне з його поки двох відео присвячене саме «Трусі». 

Але також з’ясувалося, що Янович викреслив зі світу живих не лише телебачення, але і сайти. Та й, схоже, журналістику як таку. 

«Але найбільше я боюся людей, які читають новини на сайтах. На сайтах. Ну, знаєте, де ти заходиш і випливає вікно: "Мазь від грибку". Ну, у мене така контекстна реклама. Може, у когось інша. Але ви розумієте, читати новини на сайтах у 2023 році — це те саме, що відправляти ммс у 2023 році. Це як дивитися телемарафон, але в ютубі. Це те саме, що сказати: “Я йду на Москву", — а поїхать у Білорусь. Друзі, тому споживайте правильні, хороші новини».   

Тому, шановні колеги-медійники, можемо складати речі й шукати роботу деінде. Телеграм переміг нас усіх. Але поспішаю нагадати, що Євген дає поради також щодо сексуального життя. Приміром, у недавньому «чоловічому» «Ебауті» він розповів, що не любить секс із презервативом, не носить їх із собою та вмовляє дівчат на незахищені акти любові. За це він, звісно, отримав трішки нехороших коментарів. Від медійників зокрема ось Марина Данилюк-Ярмолаєва записала ціле відео.

Але варто сказати, що Янович не почав скиглити, що прокляті хейтери на нього напали. Навпаки — запросив у студію сексологиню Юлію Ярмоленко, з якою обговорив питання контрацепції. А почав ось такими словами: «Можливо, саме заради таких гостей я і створював це шоу, тому що якщо ти в чомусь не розумієшся або маєш якісь закоренілі погляди, то потрібно їх змінювати і робити висновки». 

Ну, молодець, нічого не скажу. Тільки тепер у наступному випуску чекаємо, що Женя запросить справжнього медіаексперта чи медіаекспертку, які фахово розкажуть аудиторії, що значить споживати правильні і хороші новини.

«Medialife»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Natalia
295 дн. тому
Вам певно не приходять сповіщення про новини від гугл. Це реально трешатіна. Одна справа вибрати ресурси, які подобаються і довіряєш, а друга справа клікбейти. Мені іноді соромно за таку "журналістику"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
543
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
620
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 022
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
526
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 044
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
183
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду