Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки

Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки

Тепер театр російської драми, даруйте, театр Лесі Українки приваблює публіку не лише виставами Наталки Могилевської. Вже у п’ятницю там починають прем’єрні покази «Трендів твіттера».
Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки
Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки
6 Лип 2023
0
1322

Це історія про сусідів, у будинок яких влучила ракета. Вони сидять під завалами і чекають на рятувальників. «Протягом вистави персонажі проходять через всі типові "срачі" українського суспільства: від питань мовного переходу і обговорення етапів української державності до шароварщини і таємничого зникнення Олега Винника».  

Як ви вже здогадалися, це буде трагікомедія. Глядачам обіцяють метамодерн і «рефлексії на всі болючі питання, які виникають під час повномасштабної війни. Нащо Творець створив росіян? Чи потрібен нам Булгаков?». Квитки на першу виставу вже майже розкупили. Я встигла вихопити, тому піду моніторити. 

Здобутками вистави режисер Слава Юшков хвалиться вже зараз: 

«Для мене “Тренди твіттера" — маленька культурна перемога. Адже тепер на театрі, який ще донедавна носив звання “русской драмы”, висить промо вистави з цитатою: “Якщо я колись опинюся перед творцем, я спитаю: а нахіба ти створив росіян?"»

Нагадаю всім, що Юшков працював над різними комедійними проєктами. Наприклад, був сценаристом таких телевізійних серіалів як «Коли ми вдома», «Королі палат» чи «Ромео і Джульєтта з Черкас». Останній довгий час був у вітчизняних трендах і є на Netflix. Що повністю спростовує думку (яка чомусь у багатьох побутує), що на цей ресурс беруть чудові та інтелектуальні серіали, а «не те, що у нас по телеку». 

А ось популярний вебсеріал «Нармальная руская женщіна», як на мене, в рази смішніший за те, що Юшков пише для телебачення. Принаймні, частина випусків — точно. У березні минулого року Даша Білоцерковець у себе в інстаграмі почала зображати типову російську жіночку Тамару, яка одразу стала вірусною. Вона вчила, як правильно носити шапочку з фольги, закликала Степана Бєндєру здатися, переймалася, як пояснити сину, що він більше ніколи не їстиме біґмак. А також просила поширити це відео, щоб усі дізналися, що «росіяни нормальні та адекватні». 

«Medialife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
845
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
544
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 244
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
701
Марина Крижня
«Антоніна»
Сьогодні знову кринжуємо від згадки про «хороших» росіян у західних медіа.
17 Квіт 2024 20:00
735
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду