«Ми не відстрілюємо». Коміки зі Standup UA дуже своєрідно перепросили у Melovin за гомофобні жарти

«Ми не відстрілюємо». Коміки зі Standup UA дуже своєрідно перепросили у Melovin за гомофобні жарти

Напередодні автори шоу «Біографія» втрапили у скандал. Черговим гостем програми став співак Melovin, який два роки тому зробив камінаут.
«Ми не відстрілюємо». Коміки зі Standup UA дуже своєрідно перепросили у Melovin за гомофобні жарти
«Ми не відстрілюємо». Коміки зі Standup UA дуже своєрідно перепросили у Melovin за гомофобні жарти
21 Черв 2023
0
4416

Четверо коміків: Дмитро Носов, Максим Свій, Славік Мартинюк і Тарас Яремій, — запросили артиста, щоби поговорити і пожартувати з ним на тему ЛГБТК+, позаяк нині триває прайд-місяць. Проте все закінчилося тим, що Melovin не витримав і пішов зі зйомки. Частину розмови він виклав на свою сторінку в інстаграмі:

— Коли ти у лісі губишся, ти по моху орієнтуєшся чи по моху?

— Був «Атлас Вікенд», ти там поцілувався з чоловіком.

— Але і з дівчиною.

— Ти так хотів підкреслити, що ти нетрадиційної орієнтації?

— Всі орієнтації традиційні.

— Традиційні? Тобто нема нетрадиційних?

— Немає.

— Тобто, якщо ти цілуєшся з пацаном, то всі такі: «А-а-а, то традиції такі». 

Також співак записав відео, в якому пояснив, що добре ставиться до чорного гумору і радий був узяти участь у шоу. На початку все навіть було ок, але «потім почалось дивне. Жарти майже одразу перетворилися на банальний булінг без почуття гумору. Але мене таке не проймає — я звик до присутності у світі невігластва. Просто увімкнув сарказм, і так міг минути весь запланований вечір. Але коли зачепили тему ЛГБТК+, тут пішли стереотипи, яких я не очікував почути від сучасних та прогресивних молодих людей». 

Melovin нагадав, що зараз у світі триває «місяць гордості», коли, приміром, різні бренди стилізують свої лого у веселкову тему на знак підтримки та солідарності з ЛГБТКплюс-людьми, а «четверо хлопців з України, моїх ровесників, пробують принизити тих, хто тільки-но виборює право на чесність». 

Не погодитися зі співаком тут важко, бо серед наших публічних людей із різних сфер камінаути робили одиниці. Попри присутність цієї теми в інформаційному просторі, представники ЛГБТКплюс-спільноти переважно воліють приховувати своє особисте життя, аби їх не звинуватили у «випинанні» та «вдома робіть що завгодно, але навіщо все це нав’язувати іншим, бо мої діти побачать і стануть геями». Знаменитості зазвичай стають прикладом для інших та великою мірою формують суспільство, бодай трохи вільне від стереотипів. Melovin два роки тому став таким прикладом. Принаймні спробував. Усе ж багато представників нашого шоубізу досі не поспішають покинути прикидатися гетеро.

Оскільки скандал розвивався дуже бурхливо, коміки зі Standup UA відреагували оперативно. Хоча, напевне, варто було б усе ж трохи краще подумати над своєю заявою. Бо вона в них вийшла з усіма типовими помилками, які допускають вітчизняні знаменитості та їхні піарники. І головна з них — не визнати свою помилку, перепросити і на цьому поставити крапку, а почати ображено говорити, що винуваті всі навколо. 

«По-перше, дякуємо Меловіну за те, що він погодився прийти до нас на шоу, тому що брати участь в подібних форматах завжди ризиково і вимагає сміливості від гостя.

Не всі жарти на шоу "заходять", адже частина шоу — це завжди імпровізація. Перед зйомкою ми запитали у Меловіна, чи є якісь теми табу? (ми це питаємо у кожного гостя), на що отримали відповідь "ні".

Вже на сцені Меловін побачив папку з жартами і міг прочитати якусь їх частину. Якихось претензій чи застережень ми не почули.

Ми приносимо вибачення всім, кого заділа ця ситуація. Ми розуміємо, що подібні жарти негативно впливають на ЛГБТ-спільноту».

Melovin славиться своєю армією фанатів та фанаток, які, звісно, одразу прийшли під цей допис та пояснили комікам, що не так з їхніми вибаченнями. Зауважте, коментарі переважно доволі аргументовані та без образ. Це на випадок, якщо стендапери вдадуться до ще одного традиційного ходу і будуть скаржитися на цькування та хейт. 

Взагалі, тема гумору є доволі складною та субʼєктивною. Комусь чиїсь виступи здаються недолугими та несмішними, а іншим — навпаки. Якщо ж ідеться про грубі жанри, то, звісно, важливим питанням є ці самі «червоні лінії». Навіть чорний гумор має свої межі. Те, що хтось може їх випадково перейти, — абсолютно нормально. Просто перепрошуєте і фіксуєте, куди заходити не варто. 

Але у випадку зі Standup UA ми бачимо, що автори навіть не пробували вивчати тему, на яку зібралися жартувати. А хороші кпини можна вигадати саме тоді, коли добре розумієш, про що говориш. В іншому разі дуже легко скотитися в абсолютно пласкі, заїжджені та образливі виступи. І вимагати від гостей вам щось пояснювати і проводити просвітницьку діяльність — далеко не завжди доречно. 

Нагадаю, що автори шоу «Біографія» отримували свою порцію критики й раніше. Наприклад, місяць тому вийшла їхня програма з Дмитром Гордоном. У коментарях десятки людей не розуміли, навіщо взагалі запрошувати цього персонажа. Ну а жарти були приблизно такі:

— А правда, що ви рано встаєте, бо самі не знаєте, що очікувати від свого життя, і вам цікаво. 

— Неправда.

— Чотко.

— Чотко паца.

— Скільки вам заплатили за роль Домініка Торетто у фільмі «Форсаж»?

— Це комерційна таємниця.

— Це сімейна таємниця. 

— Ми зазвичай шоу «Біографія» починаємо з трьох фактів про нашого гостя. Два з яких — правда, один — брехня. Дмитро Ілліч, будь ласка, три факти про вас.

— Факт перший. Кожного ранку Володимир Соловйов облизує яйця Гордона в золотій піраміді. 



 




 

«Medialife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
856
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 368
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 108
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 364
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
479
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду