Відбілити не вдалося. Блогерку Раміну Есхакзай розкритикували за інтерв’ю з дружиною Миколи Тищенка

Відбілити не вдалося. Блогерку Раміну Есхакзай розкритикували за інтерв’ю з дружиною Миколи Тищенка

Компліментарні інтерв’ю на нашому телебаченні та ютубі – поки основний різновид цього жанру. Проте навіть тут можна добряче передати куті меду і отримати повне нерозуміння навіть лояльної аудиторії.
Відбілити не вдалося. Блогерку Раміну Есхакзай розкритикували за інтерв’ю з дружиною Миколи Тищенка
Відбілити не вдалося. Блогерку Раміну Есхакзай розкритикували за інтерв’ю з дружиною Миколи Тищенка
20 Черв 2023
0
19892

Черговий приклад продемонструвала Раміна Есхакзай у своїй недавній розмові з Аллою Барановською. До речі, у заголовку її позиціонують як таку собі безіменну дружину Миколи Тищенка. Ведуча не ставила жодних критичних запитань, а давала своїй гості сказати все, що вона хотіла. Також в очі впадають постійні монтажні склейки, наче з інтерв’ю вирізали все, що виявилося хоч трохи невдалим. 

Гостя розповідала, що її чоловік постійно їздить у дуже небезпечні відрядження, ризикує життям, і через це в них у сім’ї постійні скандали. Але Микола не може інакше: «Він отримує всі ці дозволи і приїжджає туди, куди не те що ні один депутат не їздив. А й не всі журналісти. Для нього це важливо. Я знаю, що він не боїться війни і бути в якихось небезпечних місцях».

А те, що він на початку повномасштабного вторгнення опинився на Закарпатті, то для цього було багато причин, зокрема те, що всі представники влади просто не могли бути в одному місці під час таких небезпечних подій. До того ж Микола був головою закарпатського осередку «Слуги народу». Він, звісно, не хотів туди їхати, бо «його сприймають як киянина і він дуже багато робив і для міста, ще до політики. Господи, він був меценатом задовго до цього депутатства». 

Але президент сказав, що потрібно їхати. «Яку йому вказівку дав президент, так він і робив. Він — людина президента до глибини своєї душі. Я чітко це знаю. Не важливе навіть моє слово. Що скаже Володимир Зеленський, — Володимир Олександрович, — що скаже, те і буде робити мій чоловік». 

Також гостя підозрює, що весь цей «хейт» щодо її чоловіка з’явився не просто так. «Колись він очолював компанію, в якій працювало більше тисячі осіб. Тобто, жив же без скандалів, якось був адекватною, нормальною людиною. І тут типу — раз, за один день щось так змінилось і шо? Як це так можливо?».  

У відповідях Барановської постійно лунали звинувачення на адресу українців, мовляв вони постійно прагнуть хейтити її чоловіка, але не розбираються, яким він є насправді і які добрі справи робить. Також дісталося й журналістам. Наприклад, «Слідству.інфо», на сайті якого вийшла стаття «Дірява броня від нардепа: Микола Тищенко передав столичним тероборонцям непридатні бронежилети». Або команді Bihus.Іnfo, які підготували розслідування про те, як тоді ще нардеп «волонтерив» у дорогих ресторанах Європи. Барановська твердила, що журналісти усе перекрутили і перебрехали. І їхні матеріали вона вже не дивиться. 

Щоправда,такі образи на медійників і їхню «продажність» зіграли з дружиною Тищенка злий жарт. Адже вона, вочевидь, вирішила так згустити фарби, що сказала: «Якщо ти не хочеш, щоб про тебе писали "Раміна погана", ти за кожен телеграм-канал-мільйонник маєш платити 10–15 тисяч доларів в місяць. І тоді вони будуть писати: "Раміна, ти дуже класна, вау, який ти крутий журналіст і волонтер". Тоді вони так будуть робити. Якщо ти не платиш гроші, про тебе ніхто ніколи не напише нічого хорошого». Отже, за цією логікою, інтерв’ю самої Барановської в Раміни теж проплачене, адже представляє гостю у винятково позитивному образі. Утім, навіть без цих слів у коментарях під відео десятки користувачів прямо закидають блогерці, що вона просто надає свій майданчик для відбілювання зашкварених персонажів. 


Такі інтерв’ю в стилі «теплої ванни» часто сприймаються аудиторією цілком позитивно, якщо герой чи героїня мають хорошу репутацію. Але у випадку з Тищенком та Барановською ситуація цілком протилежна. Тому навіть найвідданіші шанувальники Раміни в коментарях категорично не сприйняли ані це відео, ані гостю. Отже, хоч би як українці скаржилися на відсутність інституту репутації, але у випадку деяких людей культура скасування таки працює. Принаймні, створити позитивний образ на уламках скандалів часом буває надзвичайно складно. 

«Medialife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
872
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 397
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 119
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 379
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
487
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду