«Байрактарщину» не вбити. Виконавиця хіта «Ванька-встанька» анонсувала пісню про звільнений Крим

«Байрактарщину» не вбити. Виконавиця хіта «Ванька-встанька» анонсувала пісню про звільнений Крим

Виконавиця хіта «Ванька-встанька» проанонсувала нову пісню. І, здається, вона буде не менш суперечливою.
«Байрактарщину» не вбити. Виконавиця хіта «Ванька-встанька» анонсувала пісню про звільнений Крим
«Байрактарщину» не вбити. Виконавиця хіта «Ванька-встанька» анонсувала пісню про звільнений Крим
13 Черв 2023
1
3598

Співачка Маша Кондратенко запостила в тіктоку кілька відео, у яких можна почути приспів її нового треку. Слова вже викликали цілу хвилю реакцій: від «як надихає!» до «та за що?». Ось вони:

Ви готові повернути кримські зорі?

Ви готові? 

Подумки вже біля моря.

Гей-гей, люлі-люлі, 

ворогам покажем дулі.

Гей-гей, люлі-люлі 

не кує для них зозуля.

10 місяців тому співачка випустила трек «Ванька-встанька», який до цього часу набрав уже 26 мільйонів переглядів. Разом із шаленою популярністю Маша отримала багато критики, зокрема від колег та журналістів. Орієнтовно на початку минулої осені в інформаційному просторі все частіше почала з’являтися тема так званої «байрактарщини», яка до того обговорювалася переважно у вузьких колах. 

І «Ванька-встанька» була в топі списку пісень, яким дорікали за спекуляцію, ура-патріотизм, примітивні тексти і створення у слухачів ілюзії легкої перемоги. Ця дискусія триває до цього часу і стає дедалі більш масштабною. Активно обговорюють це питання і серед медійників.

Що ж до Маші Кондратенко, то приклад її творчості дуже показовий. Після «Ваньки-встаньки» вона випустила музичне відео на трек «Ведмеді-балалайки» з дуже схожим посилом та стилістикою: 

Ведмеді-балалайки, де зникли ваші лайки? 

А вже в пакетах встаньки ла-ла-ла-ла-ла-ла. 

Ведмеді-балалайки, тікайте Ваньки-встаньки

Від ЗСУ вам – гайки ла-ла-ла-ла-ла-ла.

Відео набрало трохи більше п’яти мільйонів переглядів. Проте згодом співачка, вочевидь, вирішила вдатися до експериментів та змінити підходи. Чотири місяці тому з’явилося музичне відео на пісню «Не ходи», в якій не було жодного слова про пакети, мертвих росіян чи кокошники. Результат — усього 324 тисячі переглядів. А місяць тому Маша виклала кліп на романтичну, значно більш розумну та вдумливу композицію про кохання «Стабільно паршиво». Маємо всього 55 тисяч переглядів. 

Тому можна припустити, що Маша Кондратенко чесно намагалася врахувати критику і лишити «байрактарщину» в минулому. Але експеримент пішов не так, і співачка явно вирішила його припинити. Особисто ми навіть не сумніваємося, що «Гей-гей, люлі-люлі» та явне паразитування на сумнівних анонсах, що вже за кілька місяців будемо лежати на пляжі Ялти, спрацює ідеально. Але тут можна лише вкотре зацитувати популярну фразу Рендла Макмерфі з роману «Над зозулиним гніздом»: «Я хоча б спробував».



«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анонім
317 дн. тому
Ригаю від Маші та її, прости Господи, творчості далі, ніж бачу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
606
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
803
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
524
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 199
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
691
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 117
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду