«Ми повинні пишатися тим, що є сучасниками Олександра Роднянського». Костянтин Грубич висловив своє захоплення продюсером

«Ми повинні пишатися тим, що є сучасниками Олександра Роднянського». Костянтин Грубич висловив своє захоплення продюсером

Телеведучий Костянтин Грубич дав інтерв’ю блогерці Аліні Доротюк. У ньому глядачі почули не лише неймовірні компліменти засновнику «Плюсів» та творцеві цілої гори російських пропагандистських стрічок і серіалів, але й цікаві спогади про роботу на телебаченні.
«Ми повинні пишатися тим, що є сучасниками Олександра Роднянського». Костянтин Грубич висловив своє захоплення продюсером
«Ми повинні пишатися тим, що є сучасниками Олександра Роднянського». Костянтин Грубич висловив своє захоплення продюсером
12 Черв 2023
0
1066

Телеведучий, напевне, здивував глядачів, які пам’ятають легендарне шоу на «1+1» «Не всі вдома». Принаймні нас — точно.  Проіснувало воно всього рік, і ми цілком згідні із самим Грубичем, який каже: «тому поколінню може здатися, що історія цієї програми була значно довшою». А закрилася вона через світову економічну кризу. «"1+1" — це проєкт, який мав інвесторів закордонних, і треба було ужиматися, треба було щось скорочувати, і скоротили повністю всю редакцію. Тому що новини не зачепиш. Тому за залишковим принципом — просто шальна куля. Ми пали смертю кризи економічної. Не тому, що погано працювали. Таких рейтингів, які були у "Не всі вдома", ні до, ні після з 16:00 до 18:00 не було».

Також Костянтин Грубич розповів про своє сприйняття популярності, професії телеведучого та певних ілюзій, які в нього колись були: «Ведучий – це як піна морська. Можеш бути роками, але все рівно настане день, коли тебе "попросять". От я до цього начебто внутрішньо готовий. Воно мені і дає сили, і, разом з тим, певний страх. Це неприємне почуття. Я думав, що настільки крутий, що мене всі візьмуть. Ну, закрили "Не всі вдома" — інші візьмуть. Походив по каналах, були пропозиції тоді. Я від них відмовлявся — вони мені здавалися не настільки цікавими і достойними такої персони. А потім місяць–два–три, і вже коли закінчилися кошти, а троє дітей, треба було якось жити. Я — по старих місцях. А там: ми вже взяли. А чого ж ти тоді не погодився?».

Безробіття тривало пів року, після чого Грубича взяли репортером на ТСН. Опановувати цю професію він почав з нуля і твердить, що досвід ведучого розважальної програми йому сильно заважав працювати інформаційником. До того ж один із топменеджерів, каже ведучий, був проти його роботи. Та невдовзі Грубич отримав «Телетріумф» як найкращий репортер. «Не так багато часу пройшло від того моменту, коли мені в очі казали, що інформація — це не твоє. Що ти відволікаєш від інформації. Що ще кілька років тому мене картали на зборах на ТСН за те, що я в одному з сюжетів дав фрагмент пісні. Казали, що це непрофесійно, не можна музику вставляти в сюжети. Проходить кілька років — добрий день, інфотейнмент! Тепер вже ми не уявляємо в інформації, щоб не було музики». 

На запитання Аліни Доротюк про те, як оцінювати роботу Олександра Ткаченка на посаді Міністра культури та інформаційної політики, Костянтин Грубич одразу змінив вираз обличчя і сказав: «А можна я не буду говорити про це?». Усе тому, пояснив він, що оцінювати знайомих завжди важко. Та, зрештою, обережна оцінка таки прозвучала: швидше позитивно, аніж ні. Але ми мусимо віддати Костянтину належне, бо він чесно зізнався, що не дуже тямить у цій царині, тому боїться щось накрутити. Хоч і сказав, що вважає ідеї Ткаченка досить креативними.  

Значно більше компліментів дісталося Олександрові Роднянському, колишньому співвласнику та менеджеру «1+1». Нагадаємо, що він, з одного боку, створив телеканал, який свого часу неабияк влинув на українізацію суспільства, але з іншого переїхав до Росії та взявся за протилежну справу продюсування українофобського та пропагандистського контенту: від «Моєї прекрасної няні» та «Кадетства» до «9 роти» та російської відповіді HBO фільму «Чорнобиль».

Після початку повномасштабного вторгнення Роднянський перейшов до категорії тих, кого заведено називати «хорошими росіянами» він почав виступати проти війни, виїхав з Росії, але водночас як американський кіноакадемік голосував за стрічку «Навальний» та був проти скасування віз росіянам. Також він узявся продюсувати нову стрічку Мирослава Слабошпицького, і злі язики в кінотусовці стверджують, що в такий спосіб Роднянський планує знайти собі нове місце в кінопроцесі.  

Проте Грубич явно не належить до його критиків: «Я дуже позитивно оцінюю всі дії, які робить Олександр Роднянський. Це безумовний авторитет для мене. Це людина, яка зробила тектонічні зсуви в історії українського телебачення. Цього ніколи не можна забувати. Він дуже достойно себе веде зараз, починаючи з 24.02. Він максимально відвертий». Російський період продюсера Грубич пояснює тим, що в Україні в нього було мало простору, бо «це ж людина вселенського масштабу». І додає: «Ми повинні пишатися тим, що ми є сучасниками Олександра Роднянського. Така персона не в кожній країні існує». 

Також Грубич розповів, що слідство досі не встановило імені вбивці його доньки. У 2014 році 17-річну Ольгу збило авто на пішохідному переході. Дівчина три тижні була в комі, але травми виявилися занадто серйозними. 

«Це відкрите питання. Я не знаю, чи я хотів би дізнатися, хто це зробив. У нас з дружиною на це різні погляди. Вона вважає, що треба знати. Але справа не закрита. Чим далі, у нас таке своє бачення, що слідству відомий злочинець і, мабуть, від самого початку. Але зроблено так, щоб він був невідомим… Мені здається, що це просто йде замовчування. Але я розумію, що я — зацікавлена особа і не можу усе це об’єктивно сприйняти. Мені правду не розказують. По папірцях вони все проробили правильно начебто, там не було камер спостереження, і купа всяких виправдальних моментів, але внутрішнє відчуття, що ми ошукані. Що тут знову вступила в права корупція, що це якась непроста людина зробила».

Фото: скриншоти з ютуб-каналу «Аліна Доротюк»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
62
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
590
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 009
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча Марічка Падалко стала гостею нового випуску, що має назву «Я (не) держава». Разом із ведучими Наті Гресько, Катериною Мотрич та Ясею Кравченко вони говорили про те, як виховати свідомих громадян, і неочікувано (на перший погляд) дійшли до обговорення футболу.
15 Квіт 2024 19:15
518
Марина Крижня
«Антоніна»
Це сталося в нього ж на каналі, куди Емма прийшла давати інтерв'ю. Поговорили і про цензуру, і про марафон «Єдині новини» та «паторочей», які там працюють, і про роботу Слави як інтерв'юера.
13 Квіт 2024 13:00
1 035
«Антоніна»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.
05 Квіт 2024 20:40
174
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду