Допоможіть звільнити Сергія Цигіпу!

Допоможіть звільнити Сергія Цигіпу!

Проукраїнський активіст із Нової Каховки перебуває у полоні понад рік.
Допоможіть звільнити Сергія Цигіпу!
Допоможіть звільнити Сергія Цигіпу!
10 Черв 2023
0
1774

Мене звуть Олена Цигіпа. Я дружина активіста інформаційної оборони Нової Каховки Сергія Цигіпи, якого 12 березня 2022 року викрали російські окупанти. 

Сергій досі перебуває у полоні. Його, як і інших цивільних полонених, катують. Але, як виявилося, досі не існує механізму звільнення цивільних полонених.

Я писала звернення до поліції, Офісу омбудсмана, СБУ, Координаційного штабу, МКЧХ, ООН, співпрацювала з правозахисниками Центру громадянських свобод. За їхньою ініціативою була створена фотовиставка «Будь ласка, звільніть пташок», яка подорожувала країнами Європи, а зараз відкрита у мистецькому переході біля столичного ЦУМу.

Завдяки правозахисним організаціям «Зміна» та «Медійна ініціатива за права людини» я мала можливість виступати в жовтні 2022 року на конференції ОБСЄ у Варшаві, в ПАРЄ у Страсбурзі, на художній виставці в Мілані. Під час своїх виступів розповідала про викрадення Сергія та просила допомоги у світової спільноти, щоб на політичній арені дипломати, правозахисники країн Європи допомогли знайти спосіб звільнити мого чоловіка та всіх цивільних полонених. Я багато співпрацюю з журналістами України та Європи. 

Зараз я є членкинею громадської організації «Цивільні в полоні», де маю змогу разом з іншими жінками боротися за звільнення наших рідних: ми були на зустрічах у Координаційному штабі, Офісі омбудсмана, з представниками МКЧХ, СБУ, «Полон.UA», організували акцію «Звільніть цивільних полонених України». Ми написали листи Папі Римському... 

На жаль, всі відповідають, що нічим не можуть нам допомогти, тому що цивільних, згідно з Женевською конвенцією, не подають у списки на обмін. Але наші рідні — справжні патріоти й теж багато зробили для України.

10 червня о 12:00 ГО «Цивільні в полоні» проведе мирну акцію «Звільніть цивільних полонених України». Долучайтеся! Допоможіть нам! Нам дуже хочеться вірити, що представники нашої влади роблять якісь кроки для звільнення наших рідних із полону, але ми цього не бачимо, вже розчаровані — і тому наша акція спрямована на привернення уваги до цієї болючої теми. Тому що час спливає та працює не на користь наших цивільних полонених, яких щодня катують і принижують. На жаль, одна членкиня ГО «Цивільні в полоні» вже отримала тіло свого чоловіка в труні...

Нам допомагають наші друзі, які зараз мешкають за кордоном. З їхньою участю проведено два мітинги на підтримку цивільних полонених у Брайтоні (Велика Британія) і Таллінні (Естонія). 13 червня відбудеться мітинг в Гельсінкі у Фінляндії. Ми будемо і надалі боротися за наших рідних!

Фото: соцмережі Сергія Цигіпи

для «Детектора медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
357
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 239
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
698
Марина Крижня
«Антоніна»
Сьогодні знову кринжуємо від згадки про «хороших» росіян у західних медіа.
17 Квіт 2024 20:00
732
Катерина Городнича
«Антоніна»
Назвали його Леоном.
16 Квіт 2024 12:20
2 905
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду