«Твій шопінг на поверхні». Як ТРЦ River Mall звинуватили у спекуляції на затопленні Херсонщини

«Твій шопінг на поверхні». Як ТРЦ River Mall звинуватили у спекуляції на затопленні Херсонщини

Уроки інфогігієни для українського суспільства тривають. Після колотнечі навколо фото з тваринами з Херсонщини, які насправді не тварини з Херсонщини, здійнялася нова – рекламна кампанія ТРЦ River Mall.
«Твій шопінг на поверхні». Як ТРЦ River Mall звинуватили у спекуляції на затопленні Херсонщини
«Твій шопінг на поверхні». Як ТРЦ River Mall звинуватили у спекуляції на затопленні Херсонщини
8 Черв 2023
0
2074

Соцмережами, переважно телеграм-каналами, почав ширитися скрин з інстаграму ТРЦ — фото, на якому зображена дівчина у воді, а підпис такий: «З Рівером тобі не потрібно пірнати глибоко у шопінг з аквалангом, щоб знайти щось особливе. Бо у нас все найкраще…» Користувачі сприйняли цю рекламну кампанію як цинічну спекуляцію на затопленні Херсонщини. Люди почали писати, що бачили ще й білборди з цією рекламою та обурені такою недоречною та нашвидкуруч зробленою «нативкою». 

Не впевнені, що нативну рекламу такого типу можна створити за якусь добу, але в комунікаційному відділі River Mall досить швидко зорієнтувалися і пояснили ситуацію на сторінках у соцмережах. Кампанія розроблялася з початку травня, обігравала традиційну для цього ТРЦ водну тематику і з’явилася ще до того, як росіяни підірвали греблю. І, звісно, розробники не могли передбачити події. Вони перепросили за те, що, дійсно, реклама могла образити почуття українців, але сталося це лиш тому, що її оперативно не прибрали з усіх локацій, де вона розміщена. 

«Сьогодні отримали дуже багато хейту через некоректно подану інформацію у Телеграм-пабліках, діяльність яких спрямована на дезінформацію та розпалювання ворожнечі та скандалів. На жаль, адміністратори цих "інформаційних ресурсів" не вказали, що це травнева рекламна кампанія, а виставили нас у світлі "хайпу на фоні трагедії"».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений RIVER MALL (@rivermallua)

Також працівники River Mall видалили всі дописи з цим зображенням, а нині знімають усю зовнішню рекламу та обіцяють упоратися за кілька днів. А ще закликають українців «підтримувати інформаційну гігієну та, перш ніж вступати у черговий інфоскандал, обов'язково перевіряти інформацію та джерела, з яких ви її отримуєте». 

Судячи з коментарів під цією заявою, користувачів таки вдалося заспокоїти і не дати скандалу розростися. Для українців цей випадок вкотре має стати уроком з перевірки інформації, тим паче, що зробити це було доволі легко і швидко, просто вивчивши соцмережі ТРЦ і дати публікацій. Реакцію суспільства можна частково зрозуміти, зважаючи на попередні випадки справді спекулятивної реклами чи випуску сумнівних товарів, як-то напою «Буча-комбуча» чи пива «Герої не вмирають». Проте пам’ятаємо, що кожен випадок варто розглядати окремо, перед тим як розносити зраду.   

Фото: соцмережі River Mall




«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
868
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 390
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 114
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 376
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
486
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
742
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду