Кікімора, відсутність тканини та «поза політикою»: розвіюємо міф про виняткову елегантність каннського червоного хідника

Кікімора, відсутність тканини та «поза політикою»: розвіюємо міф про виняткову елегантність каннського червоного хідника

Каннський кінофестиваль – це, звісно, не тільки про кіно, але й про моду. Щороку на набережній Круазет вирує справжня битва образів: кожна зірка прагне привернути до себе увагу, демонструючи найрозкішніше, а часом і найепатажніше вбрання.
Кікімора, відсутність тканини та «поза політикою»: розвіюємо міф про виняткову елегантність каннського червоного хідника
Кікімора, відсутність тканини та «поза політикою»: розвіюємо міф про виняткову елегантність каннського червоного хідника
31 Трав 2023
0
1004

Однак трапляються і справжні факапи. Чому на червоному хіднику цьогорічного фестивалю було занадто багато демонстрації майже оголеного тіла, хто переплутав Канни з карнавалом, і чи справді організатори однієї з найпрестижніших подій у світі кінематографу — «поза політикою»? 

На будь-якому заході можна щоразу побачити хоча б одну знаменитість у «голій» сукні. Це вже стало певним мейнстримом. Однак на цьогорічному фестивалі їх було аж занадто багато, причому всі вони мало чим відрізнялися між собою. Прозора тканина, обшита камінням, ефектні вирізи — гарно, блискуче, але таким уже нікого не здивуєш. Тому дивитися на такі образи трішки сумно. 

Ні, помиляємося: все ж таки приємніше дивитися на блискучі сукні, аніж на образи росіянки Ірини Шейк, яка вже зовсім не знала, як до себе привернути увагу. Наприклад, для одного із виходів на червоний хідник Іринка одягла два шматки шкіри. Погоджуємось, що такому пресу можна позаздрити, але не більше.

Ще більшою вульгарщиною стало вбрання зірки на одній із вечірок у межах фестивалю: любителька ворожих символів постала в спідній білизні, панчохах на руках і ногах та прозорій накидці. Здається, Шейк забула, що конкурс «Міс Єманжелінськ» проходить дещо в іншому місці.

Звичайно, не обійшлося на фестивалі і без зірок, які щойно повернулися з карнавалу. Помпезні вбрання, прикрашені пір’ям та багатим декором, викликають доволі змішані відчуття: захотілося станцювати запальну самбу, але відразу згадуєш, що ти на вишуканому заході в Каннах. Про що китайська акторка Фань Бінбін та південноафриканська Тусо Мбеду трохи забули, але не страшно, адже кожен по-різному трактує для себе дрескод black tie.

Німецька топ-модель Гайді Клум обожнює яскраві провокаційні вбрання, які їй насправді дуже личать. Однак цього року в Каннах було аж занадто відверто. На хіднику Гайді постала в сукні від бренду Zuhair Murad Couture, яка майже оголила її груди. Час діставати боян? До речі, завтра зірці виповнюється 50 років! Не будемо такими суворими — вигляд у Клум розкішний.

Каннський стиль, звичайно, асоціюється з чорно-білими мотивами, але 23-річна британська супермодель-мусульманка Ікрам Абді захопилася ними. Зірка обрала оригінальний ансамбль від Nina Ricci, який виглядає не дуже доречно на червоному хіднику.

Якщо у вас є зайвий шматок тюлю, то з нього можна зробити ось таку «фантастичну» сукню, яку обрала німецька акторка Паула Бір. І не потрібно надто заморочуватися.

А от славнозвісна богиня епатажу та за сумісництвом колишня Каньє Веста — Джулія Фокс — для вечірки після прем’єри серіалу «Ідол» обрала комбінезон, декорований помпонами, від марки Nicolas Jebran. Ба більше, целофан, із якого пошите вбрання, не приховував практично нічого. Інколи здається, що в світі закінчилася тканина, а у зірок — фантазія.

Ще одна росіянка, яку та «ласкаво» щороку зустрічає Лазурове узбережжя, — Вікторія Боня. Цього разу Віка вирішила повністю втілити сутність російського народу своїм вбранням, обравши образ Кікімори. І додати нічого.

Проте загалом червоний хідник Каннського кінофестивалю 2023 таки мав елегантний та вишуканий вигляд. Багато знаменитостей по-справжньому вразили своїми трендовими, розкішними та стильними образами. Але куди ж без скандалів? До речі, пов’язані вони з українками — моделлю Аліною Байковою та блогеркою Ілоною Чернобай.

Дівчата вирішили вкотре нагадати світові, що війна в Україні — це щоденна страшна реальність. Ілона одягла жовто-синю сукню, обливши себе штучною кров’ю. Звичайно, охорона попросила блогерку покинути захід. 

У свою чергу, Аліна одягла  вбрання з написом F**ck you Putin, за що її попросили залишити доріжку, оскільки фестиваль не хоче займатися політикою (хоча вони дозволили б їй продовжити йти хідником, не розгортаючи поли тренча).

Ці два перформанси — справді недоречні в розумінні керманичів та гостей Канн, адже вони звикли, що все має бути стримано, гламурно та естетично. Однак майже роздягненим на червоному хіднику з’явитися — це ок, а виступити зі справді важливим меседжем — заборонений треш? Звичайно, питання риторичне. Але ми вже звикли до думки, що не вся світова спільнота готова відмовитися від російського та повністю підтримувати Україну. Відчуваєте цю тонку «різницю»?

До речі, американська модель іранського походження Малага Джабері з'явилася на червоній доріжці кінофестивалю в сукні із зашморгом на шиї. У такий спосіб Малага висловила протест проти страт в Ірані. Дівчині не дозволили показати задню частину вбрання, адже, на думку організаторів, страти в Ірані — це десь далеко, вони зовсім не повинні асоціюватися з «аполітичними вишуканими Каннами». Власне, як і війна в Україні. 

Фото: Getty Images

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 222
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
692
Марина Крижня
«Антоніна»
Сьогодні знову кринжуємо від згадки про «хороших» росіян у західних медіа.
17 Квіт 2024 20:00
727
Катерина Городнича
«Антоніна»
Назвали його Леоном.
16 Квіт 2024 12:20
2 896
Марина Крижня
«Антоніна»
Вона поділилася радісною новиною з журналом Viva.ua. Нас потішили не тільки текстом (майже всі питання, до речі, стосувалися вагітності, реакції оточення і виховання в майбутньому), але й фотосесією.
11 Квіт 2024 16:45
214
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду