Чи справді українську «Мавку. Лісову пісню» незаконно показують у російських кінотеатрах?

Чи справді українську «Мавку. Лісову пісню» незаконно показують у російських кінотеатрах?

На фейсбук-сторінці мультфільму «Мавка. Лісова пісня» з’явилося повідомлення, що один із російських кінотеатрів незаконно розмістив сеанси цієї стрічки.
Чи справді українську «Мавку. Лісову пісню» незаконно показують у російських кінотеатрах?
Чи справді українську «Мавку. Лісову пісню» незаконно показують у російських кінотеатрах?
30 Трав 2023
2
10314

«Один із російських кінотеатрів незаконно розмістив у себе на сайті анонс прем’єри від Universal Pictures — "Брати Супер Маріо у кіно" і вказав, що він, мовляв, буде показаний перед сеансами "Мавки".

Незаконно — бо у нього, як і у будь-якого іншого кінотеатру в росії, немає дозволу на показ ні голлівудських блокбастерів, ні українських фільмів.

Відтак "Мавка" стала частиною нової схеми тіньового прокату у росії. Вони продають квитки на один фільм, та натомість показують інший й називають це "досеансним обслуговуванням".

Але анонси показів нашого фільму — муляж, адже у країни-терориста немає доступу до нашого мультфільму і тим більше — прав на його дистрибуцію».

Ідеться про кінотеатр «Центавр», і працює він у Читі. У розкладі там справді можна знайти фільм «Брати Супер Маріо», і позиціонується він як «передсеансове обслуговування» перед фільмом «Мавка». Але найімовірніше, що це — короткометражна стрічка Анастасії Ледкової. 

Її показують і перед іншими сеансами «крадених» голлівудських стрічок. Ось, наприклад, перед третьою частиною «Вартових галактики» вже у іншому кінотеатрі. 

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України з ринку країни-агресорки вийшли п’ять великих голлівудських студій, що призвело до серйозного падіння касових зборів та закриття майже половини кінозалів. Проте згодом тамтешні кінотеатри почали показувати фільми нелегально через нехитру «сіру» схему.  

Глядачам пропонують придбати квитки на різні короткометражки російського виробництва, але перед ними «безкоштовно» показуватимуть, наприклад, «Аватар 2». Нині в різних кінотеатрах «Брати Супер Маріо» слугують «передсеансовим обслуговуванням» до короткометражного дитячого пізнавального мультика «Команда Познавалова. Небезпечне занурення» чи 7-хвинного «Дубака».

Нелегальні покази фільмів у російських кінотеатрах дуже поширені і становлять серйозну частину прибутків. Приміром, «Форсаж 10» зараз на другому місці у прокатному рейтингу.  

«MediaLife»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Катя
283 дн. тому
Мені тільки що в інстаграмя висвітлилось Reels з "Мавкою " у російській озвучці???? Я можу на це Reels поскаржитися?????
Влад
325 дн. тому
Однак в гуглі в пошуку видає саме назву "Мавка. Лесная песня" серед розкладу сеансів в чіті
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
4 605
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
824
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 886
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 252
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 208
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Стрічка розповідатиме про повоєнну Україну майбутнього.
27 Бер 2024 16:30
1 195
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду