Росіяни купили права на показ фільму-переможця Канн. І не тільки

Росіяни купили права на показ фільму-переможця Канн. І не тільки

Розмови про бойкот російського кіноринку вже неможливо вести без іронії. Частина українських кіношників ще під час Берлінале писали, що торгівля йде повним ходом. На Каннському кінофестивалі вона передбачувано продовжилася.
Росіяни купили права на показ фільму-переможця Канн. І не тільки
Росіяни купили права на показ фільму-переможця Канн. І не тільки
29 Трав 2023
0
916

Щойно там оголосили фільм-переможець, у російських медіа з’явилася інформація про його вихід у прокат. Трилер Жустін Тріє «Анатомія падіння» показуватимуть з 14 вересня, випустить його компанія «Про:взгляд». Нагадаємо, це історія про письменницю, чоловік якої помирає за таємничих обставин. Підозра падає на головну героїню. 

Також росіяни придбали права на показ фільму «Як займатися сексом» Моллі Меннінг Вокер, який отримав відзнаку в секції «Особливий погляд». Дата поки невідома, але знаємо дистриб'юторів: A-One та Russian World Vision.

Нагадаємо, що остання компанія взагалі цьогоріч дуже часто згадується в контексті Канн. Як з’ясувалося, її  гендиректор Костянтин Йолкін є виконавчим продюсером фільму-відкриття Каннського кінофестивалю — «Фаворитка». Також компанія закупила права на 22 стрічки японської анімаційної студії Ghibli. Міжнародними продажами нині займається компанія Wild Bunch.

Чекаємо на нові анонси. Принаймні в російських спеціалізованих виданнях уже є матеріали з умовними назвами «Каннські хіти, на які ми очікуємо». 

Нагадаємо, що ситуація така: великі студії-мейджори вийшли з Росії ще на початку повномасштабного вторгнення. Тамтешні кінотеатри не розгубилися і просто пустили в прокат піратські версії фільмів. Практика гарно себе показала і триває дотепер: зараз на другому місці в Росії за касовими зборами — крадений «Форсаж 10». 

Ну а дистриб’ютори європейського та незалежного американського кіно зрозуміли, що зараз російський ринок — це дуже вигідно, адже практично зникла конкуренція голлівудських гігантів. До того ж, як стверджують українські кіношники, росіяни пропонують дуже великі гроші за права. Та навіть той самий Йолкін в інтерв’ю виданню «Бюллетень кинопрокатчика» зізнавався, що за мультики Ghibli була неймовірна конкуренція, але він її виграв. До слова, також додав, що прокат фільмів здійснюватимуть на так званій «території СНД». Це давня російська практика, яку цілком можна вважати окупаційною щодо дистриб’юторських ринків інших країн.     

А про Канни висновок простий: політичні висловлювання на червоній доріжці виголошувати не можна, а продавати росіянам стрічки — будь ласка. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
1 230
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 557
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
889
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 940
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 343
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 362
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду