Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli

Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli

Про це в інтерв'ю російському виданню «Бюллетень кинопрокатчика» розповів генеральний директор компанії Russian World Vision Костянтин Йолкін.
Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli
Росіяни купили права на показ колекції мультфільмів легендарної японської компанії Ghibli
26 Трав 2023
0
2362

Купівля відбулася, як стверджує Йолкін, на Каннському кіноринку, і йдеться про придбання всіх ексклюзивних прав на 22 анімаційні стрічки студії GHIBLI режисера Хаяо Міядзакі. Їх планують випускати у прокат або одиничні покази на всій «території Росії та СНД». А згодом - розмістити на стрімінгах. У червні з усіх російських онлайн-кінотеатрів мультфільми GHIBLI приберуть.

«На цю золоту бібліотеку тепер відкриють SVOD права і ми будемо працювати над планом перевипуску шедеврів, які туди входять. Конкуренція була високою, ми дуже раді, що нам випала честь працювати із цими чудовими картинами».

Нагадаємо, що Костянтин Йолкін також є одним із продюсерів фільму «Фаворитка», який цьогоріч відкривав Каннський кінофестиваль. 

Багато українських кінематографістів уже кілька місяців стверджують, що світова кіноіндустрія лише частково відмовилася від співпраці з Росією. Ідеться передусім про вихід з ринку країни-агресора великих американських компаній як Disney, Sony, Warner Bros., Universal, Paramount, Lionsgate. Щоправда, остання таки нещодавно випустила в російський прокат фільм «Джон Вік 4», посилаючись на умови контракту.

На кіноринках фестивалів європейські та незалежні американські виробники продовжують продавати фільми росіянам. Українські продюсери і дистриб'ютори пояснюють, що відсутність конкуренції від великих студій робить ринок РФ надзвичайно прибутковим. 

Studio Ghibli — відома японська студія, яку в 1985 році заснував мультиплікатор Хаяо Міядзакі. Його роботи мають дуже яскравий стиль, впізнаваність та славляться складністю й інтелектуальністю. Найвідоміші стрічки студії: «Віднесені привидами», «Мандрівний замок», «Наусіка з Долини Вітрів», «Мій сусід Тоторо». 

«MediaLife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 513
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
881
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 928
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 331
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 314
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Стрічка розповідатиме про повоєнну Україну майбутнього.
27 Бер 2024 16:30
1 215
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду