«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти

«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти

Організатори пісенного конкурсу обіцяли, що виступ українських учасників минулих років буде надзвичайно яскравим. Судячи з перших коментарів у соцмережах і публіки в залі — їм це вдалося.
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
13 Трав 2023
0
3919

Почалося шоу з оновленої та масштабної версії «Стефанії» Kalush Orchestra. Точніше, з кадру з чашкою, до якої підходить фронтмен Олег Псюк, забирає і йде у бік Майдану. 

Далі глядачам пропонують чергову версію об’єднання України та Британії: учасники Kalush Orchestra співають у метро, а їм підспівують зірки Туманного Альбіону. Навіть сама принцеса Уельська Кейт Міддлтон — вона зіграла на роялі.

Проте вже дуже скоро українські музиканти з’являються на сцені і продовжують співати з великою командою балету.

Після цього під британські хіти штибу «Sweet Dreams» від Eurythmics та «Hey Boy Hey Girl» Chemical Brothers почали одне за одним виходити учасники. Але цей процес час від часу переривали інші українські музиканти і співали маленькі уривки зі своїх пісень. Спочатку Go-A — фронтвумен Катерина Павленко цього разу замість зеленої шуби обмежилася зеленою накидкою. 

Потім на сцені з’явилася Джамала в костюмі, дуже подібному на той, у якому виграла конкурс у 2016 році. У кінці свого виступу співачка промовила: «Слава Україні! Героям Слава!». 

Тіна Кароль, вся у червоному, співала «Show Me Your Love». Наприкінці номера танцівники балету перевернули співачку догори дриґом. 

Ну а закінчився цей український блок виходом Вєрки Сердючки. У 2007 році, коли Вєрка поїхала на «Євробачення», росіяни були обурені назвою її пісні «Лаша Тумбай», адже вона їм звучала як «Раша гудбай».

Цьогоріч цей суперхіт конкурсу точно звучить саме так, і не лише для росіян. Наприкінці виступу Вєрка довше, ніж зазвичай, після фрази «OK Happy And» показувала характерні та не дуже пристойні рухи. Настільки активно, що жбурнула взуття в натовп. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Перевтілення Мірошниченка та Арзуманяна нам обіцяють уже цієї п'ятниці, тобто 12 квітня. У цьому випуску команди-учасниці покажуть театральні номери та заспівають пісень із запрошеними гостями.
11 Квіт 2024 21:45
117
Катерина Городнича
«Антоніна»
Класична історія. Можна роками працювати ведучою на телебаченні, але по-справжньому прославитись за одну хвилину.
11 Квіт 2024 14:00
3 494
Катерина Городнича
«Антоніна»
У часи цифрових платформ та ютубу магія телебачення все одно працює досі. Бажання глядача бути хоч якось дотичним до залаштунків дає можливість телевізійникам інколи зробити собі кава-брейк і делегувати роботу фанатам.
10 Квіт 2024 09:00
374
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Як сталося, що після розквіту української музики у 90-х наші артисти почали творити російською та орієнтуватися на той ринок? Цього разу автори фільму «Русифікація в стилі поп» запросили розібратися у питанні не лише тих, хто працює в музичній сфері.
03 Квіт 2024 13:30
2 759
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Про це 29 березня у прямому ефірі розповіли ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір та Руслан Сенічкін. Вони вже 10 років ведуть ранкове шоу.
29 Бер 2024 16:01
749
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Починаючи з 4 березня, глядачі щотижня отримуватимуть порцію трешу. Або ні.
28 Лют 2024 18:00
1 355
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду