Міський голова Харкова Терехов під час пресконференції порадив журналістці народити дітей

Міський голова Харкова Терехов під час пресконференції порадив журналістці народити дітей

Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
Міський голова Харкова Терехов під час пресконференції порадив журналістці народити дітей
Міський голова Харкова Терехов під час пресконференції порадив журналістці народити дітей
10 Трав 2023
3
11265

Мер Харкова Ігор Терехов під час пресконференції 9 травня на запитання журналістки місцевого видання MediaPort Тетяни Федоркової про можливість проведення занять у шкільних укриттях порадив їй спершу народити дітей, щоб приводити їх на навчання у сховок.

Про це журналістка написала на своїй фейсбук-сторінці, опублікувавши фрагмент свого діалогу з міським головою, передає Суспільне.

У коментарі Суспільному Федоркова зазначила, що така практика спілкування з журналістами у Харкові «закріпилася і розквітла за часів попередника Ігоря Терехова».

«Мене це не образило, а навпаки, повеселило. Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс. Уникнути цього можна було б, якби були нормальні роз’яснення, змістовні відповіді. В моєму випадку у спілкуванні з міським головою — це спроби принизити на кожному кроці», — сказала вона.

За словами редакторки сайту кампанії «Повага» Вікторії Кобиляцької, Терехов дозволив собі такий коментар, щоб продемонструвати нібито некомпетентність журналістки в питанні. 

«Фактично маємо справу із менсплейнінгом. Це коли чоловіки поблажливо пояснюють щось жінкам, із якогось дива вважаючи, що жінки нібито недостатньо розуміються на предметі розмови. Тобто чоловік уявляє себе "всезнайком", вважає, ніби тільки його думка правильна, він у темі, все знає і розуміє, а ось жінка чогось не знає, і треба їй усе максимально доступно пояснити, знецінивши при цьому її досвід, знання та кваліфікацію», — зазначила Кобиляцька. 

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що мер Харкова Ігор Терехов виграв суд у справі про використання російської мови у соцмережах. Cтягнення штрафу у розмірі 3 400 грн також було скасоване.

Як відомо, суддя погодилася з аргументами захисту Терехова про те, що він веде свої сторінки в соцмережах не як посадовець.

Окрім цього, його адвокати вказали, що постанова мовного омбудсмана є незаконною, оскільки він не реалізував міру державного контролю за вживанням та функціонуванням державної мови.

Водночас уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що  оскаржуватиме судове рішення про скасування штрафу для Терехова.

Фото: «Суспільне Харків»
«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
349 дн. тому
Таку саму репліку мер міг сказати і чоловікові. Звичайно міг , його хамство не має статевих обмежень. Гепина школа.
samad
350 дн. тому
thanks ❤️❤️
Юрій Ганущак
351 дн. тому
Але по суті мер правий - пропонувати навчати дітей в підземеллі може тільки той, хто не розуміє психологію дітей та батьків. Журналісти ганяються за хайпом, не відчуваючи межі. А приплітати сесизм тут взагалі ні до чого - таку саму репліку мер міг сказати і чоловікові.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 143
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 262
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 265
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 971
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду