У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні

У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні

25 Січня 2023
3567
25 Січня 2023
11:50

У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні

3567
Медіа, зірки та держструктури постять фото та оновлюють аватарки з леопардовим» візерунком.
У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні
У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні

У мережі триває флешмоб на підтримку надання Україні німецьких танків Leopard 2. Користувачі оновлюють свої аватарки у соцмережах, додаючи до них елементи з леопардовим візерунком, та постять свої фотографії з леопардовим одягом.

Як пише видання «Бабель», флешмоб із фото в леопардовому вбранні й гештегом #freetheleopards почали 20 січня за ініціативи німецьких активістів «Віче» на знак протесту проти зволікання німецького уряду з постачанням Україні танків Leopard.

У наступні дні флешмоб широко підхопили в Україні.

Зокрема, оновили свої логотипи у соцмережах, додавши до них леопардовий візерунок, низка медіа. Серед них «Українська правда» та 24 канал.

Також додала «леопардову» аватарку «Укрзалізниця».

Свій варіант леопардового лого з синім заливом створив Міжнародний фонд «Відродження».

 

Долучились до флешмобу й деякі журналісти, зокрема кореспондентка 1+1 у Берліні Наталя Фібріг.

Опублікувала фотографії в «леопардовому» й письменниця, ведуча Громадського радіо Лариса Денисенко.

Долучилися до флешмобу і деякі зірки шоу-бізнесу. Зокрема, співачка Оля Полякова поділилась у тіктоці відео, де «косплеїть» одного з персонажів стрічки «П’ятий елемент» у леопардовому костюмі.

@polyakova_olya Підтримаємо разом флешмоб від @Ukraine Нам порібні «леопарди», щоб у наших ЗСУ було таке лице а , а значить щоб і у всіх нас * #FreeTheLeopards ♬ original sound - Ukraine

Виставила фото з гримерки на леопардовому тлі й солістка гурту Go_A Катерина Павленко. Долучилися співачки Джамала, Надя Дорофєєва та представники України на цьогорічному «Євробаченні» гурт Tvorchi.

 

Крім того, «Бабель» пише, що застосунок Reface додав функцію, яка дозволяє створити аватари в леопардовому вбранні.

Для того, щоб скористатися функцією, треба у додатку обрати категорію #freetheleopards на головному екрані, вибрати фото й чекати результату.

 

Відзначимо, напередодні ввечері німецьке видання Spiegel повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц все ж ухвалив рішення передати Україні бойові танки Leopard 2.

За даними видання, йдеться про надання Україні щонайменше однієї роти, тобто 14 одиниць танків Leopard 2A6. У середньо- та довгостроковій перспективі можуть бути підготовлені додаткові танки із запасів, які має німецька промисловість.

Як стверджує Politico, Шольц оголосить про надання Україні танків у середу під час виступу в Бундестазі, запланованого на 14:00 за Києвом. Тоді ж він може оголосити, що Німеччина дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Крім того, агенція AP повідомляла, що у середу президент США Джо Байден може оголосити про передання Україні танків M1 Abrams, що мало би розблокувати постачання німецьких Leopard 2.

Фото: соцмережі, скриншоти. Колаж: «Вікна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3567
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду