Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Графіті художника важить для міста не менше, ніж внесок у відбудову залізничного мосту з боку керівника регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрія Букіна.
Бенксі став почесним громадянином Ірпеня
Бенксі став почесним громадянином Ірпеня
9 Груд 2022
0
1913

Британський художник графіті, політичний активіст і режисер став почесним громадянином Ірпеня. Рішення стосовно Бенсі було ухвалено на сесії Ірпінської міської ради, повідомив міський голова Олександр Маркушин

«Художник Бенксі залишив на одному зі зруйнованих рашистами будинків в Ірпені своє графіті, таким чином привернувши увагу світової спільноти до масштабів руйнувань Ірпеня та увіковічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня й ідею його відродження», — прокоментував Маркушин.

Андрій Букін, як ідеться в повідомленні мера Ірпеня, особисто координував допомогу з евакуації залізницею мешканців Ірпеня. Він ініціював створення «Залізного містечка» для тимчасового проживання ірпінців, які втратили житло. Також Букін сприяв відбудові залізничного мосту через річку Ірпінь, доставці гуманітарної допомоги та будівельних матеріалів.

Нагадаємо, роботи Бенксі є маніфестом свободи. Протест проти війни та насильства, сатира, критика — це провідні теми художника.

У середині листопада Бенксі створив сім графіті у Києві та передмісті столиці. Одне з них було зроблено в Ірпені. Це зображення гімнастки зі стрічкою на Гостомельскому шосе, 15 (на фото).

Крім того, Бенксі подарував українцім композицію на Майдані Незалежності, на якому зображені діти на гойдалці з протитанкового їжака. За адресою вул. Велика Житомирська, 13 у столиці британський митець домалював до вже намальованого кимось пеніса шасі російської ракетної системи.

У Гостомелі на стіні зруйнованого будинку на вулиці Проскурівській, 2 Бенксі зобразив пані в халаті, в бігудях, у протигазі та з вогнегасником. Пізніше цю роботу зрізали зі стіни та намагалися вивезти вісім осіб, яких затримала поліція. 

У Бородянці Бенксі на стіні зруйнованої котельні дитсадка зобразив малюка, який перемагає у спарингу чоловіка, подібного на Путіна. Також в Ірпені художник залишив мурал з гімнасткою, яка балансує на руїнах.

У Горенці на стіні напівзруйнованого будинку митець лишив мурал із бородатим чоловіком, який миється у ванній. 

Фото: Бенксі/інстаграм

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 246
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду