УНІАН рекомендує читачам не займатися благодійністю, бо це погана прикмета

УНІАН рекомендує читачам не займатися благодійністю, бо це погана прикмета

21 Вересня 2022
7703
21 Вересня 2022
20:10

УНІАН рекомендує читачам не займатися благодійністю, бо це погана прикмета

7703
УНІАН вважає, що якщо віддати речі нужденним, на вас самих чекатимуть нещастя.
УНІАН рекомендує читачам не займатися благодійністю, бо це погана прикмета
УНІАН рекомендує читачам не займатися благодійністю, бо це погана прикмета

«Усе, що торкається вашої голови, голого тіла, ніг і грошей, ні в якому разі не можна віддавати іншим людям», — попередили читачів на сайті УНІАН 15 вересня. Відповідний заклик поширили в матеріалі під заголовком «Хвороби, злидні, самотність: чому не можна віддавати свої речі бідним».

Авторка матеріалу Кристина Кащавцева, у творчому доробку якої на сайті УНІАН є матеріали «Найкращі привітання віруючим», «Як почистити газову плиту» та «Що робити, якщо двері мікрохвильовки не відкриваються», розповідає, що не варто віддавати свої речі до церков, поруч із якими «завжди багато жебраків». Мовляв, разом із одягом ви віддаєте благополуччя, а натомість можете отримати нещастя та навіть психічні розлади. 

Більше того, якщо вірити тексту УНІАН, «разом із шматком тканини віддаєте і душу, що негативно позначиться на вашому благополуччі в майбутньому». 

Публікація детально перераховує «заборонені предмети», які не можна жертвувати. Серед них матраци, ковдри, майки, піжами, капелюхи, хутски, сумки, гаманці.  

Але разом із тим наводить один рецепт, як віддати одяг стражденним. Для початку авторка радить його випрати. А потім окропити святою водою, запалити церковну свічку та прочитати молитву, аби «очистити зібране від своєї енергетики». На жаль, УНІАН не уточнює, яку саме молитву читати та що робити адептам неавраамічних релігій. 

Нагадаємо, що на тлі повномасштабної війни та з наближенням зими благодійні організації відкривають збори теплих речей для вимушених переселенців та військових. 

Раніше «Детектор медіа» вже писав, як астрологічні прогнози ТСН шкодять українцям під час війни. Та розповідав про екстрасенсів у матеріалах УНІАН, які наживаються на страхах читачів. Незалежна медійна рада, розглянувши низку публікацій видання про тарологів, зробила висновок, що воно порушило законодавство, Кодекс етики українського журналіста та власні редакційні приписи.

Фото з сайту УНІАН/depositphotos.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7703
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Катерина
540 дн. тому
Вам треба терміно змінити головного редактора. Це що бульварна преса?
Олександр
552 дн. тому
Дуже схоже на "як би ми готувалися до війни, то нас захопили б за три дні" . Тексти мабуть хтось один пише)))
Андрій
553 дн. тому
А я рекомендую УНІАН закрити свої офіси і більше ніколи нічого не писати і не знімати
Перець
553 дн. тому
P.S. Глянув матеріали Кристини Кащавцевої за посиланням - це якийсь трешак - суміш релігіозно-побутових порад для людей з розумом амеби.
Перець
553 дн. тому
УНІАН - інформаційна помийка Коломойського, про що однозначно свідчить українська вікіпедія. Так чого від них чекати?
Марія
553 дн. тому
УНІАН, у вас все впорядку ? Війна в країні треба допомогати всім! Що ви пишите?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду