Журналіст Бі-бі-cі став обличчям пивного курсу «Сільпо»

Журналіст Бі-бі-cі став обличчям пивного курсу «Сільпо»

Лекції спрямовані «на жагу до знань та пиво для їх закріплення».
Журналіст Бі-бі-cі став обличчям пивного курсу «Сільпо»
Журналіст Бі-бі-cі став обличчям пивного курсу «Сільпо»
25 Січ 2022
0
2030

Супермаркет «Сільпо» просуває курс «Хміль, солод і любов — про пиво доступною мовою». Його обличчям та розробником є журналіст Бі-бі-сі Роман Лебедь (на колажі).

«Привіт, мене звуть Роман Лебедь, я журналіст і автор блогу про пиво та пивну культуру BEERГИЧКА, — йдеться у промоматеріалах на сайті «Сільпо». — Я не є професіоналом пивної сфери – лише готуюся скласти іспит для пивних суддів за системою BJCP. Але, як сказав колись культовий автор і популяризатор пивної культури Майкл Джексон, не обов’язково бути пивним експертом, щоб оцінити смак пива. І в цьому я маю певний досвід. За останні п’ять-шість років я відвідав кілька десятків броварень та фестивалів у різних країнах і скуштував безліч різного пива». Курс скерований «на жагу до знань та пиво для їх закріплення».

На додаток до лекцій слухачам пропонують закріпити пройдений матеріал напоями. Можна також придбати лекційний курс із набором пива та келихом.

У коментарі «Детектору медіа» журналіст розповів, що лекції розробив разом із командою спільноти Beermaster. За пріорітетні напрямки вони обрали історію пивоваріння, стилі напою і розвиток сфери крафтового пивоваріння в Україні.

«Курс був нашою спільною ідеєю. Його мета – акцентувати увагу на пивній культурі та осмисленому відповідальному споживанні», — зазначив Роман Лебедь.

Як він акцентував, із редакційною роботою просвітницьку діяльність не поєднував. «Курс ми записали весною 2021 року, у вересні 2021 курс вийшов, — уточнив Роман Лебедь. — Усе це не має жодного стосунку до моєї роботи на ВВС News Україна. Я долучився до проєкту у рамках свого хобі, працював над ним у відпустці».

Роман Лебедь працює у штаті ВВС News Україна з 2007 року. Продюсер-новинар, радіоведучий, мультимедійник, телеведучий, кореспондент відділу «Життя». Окрім текстових матеріалів, спеціалізується на відеоконтенті.

Нагадаємо, на сайти та соціальні мережі дія закону «Про рекламу» стосовно пива не поширюється. Вважається, що тут покупця інформують про напій. Тож продавці і виробники розливного пива на законних підставах вдаються до просування своїх вебсторінок та груп у соціальних мережах.

Щодо крафтового напопою, «малих виробників пива» навіть заохочують до підприємницької діяльності. У травні 2021 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 5119 щодо спрощення господарської діяльності з виробництва пива, де для крафтовиків знизили акциз та скасували ліцензію на оптову торгівлю.

Колаж з фейсбук-сторінки Beermaster

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 145
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 263
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 266
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 972
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 267
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду