Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття

Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття

23 Грудня 2021
4450
23 Грудня 2021
13:00

Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття

4450
Колишній відеограф «Громадського» порушив вимоги перебування на біржі праці.
Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття
Богдан Кутєпов мусить повернути державі 50 тисяч гривень допомоги з безробіття

Колишній відеограф «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов муситиме повернути Центру зайнятості майже 50 тисяч гривень, які отримав як допомогу з безробіття. Про це він повідомив у фейсбук-дописі.

«Це трагікомічна історія, як я, пропрацювавши в серпні всього один день за договором ЦПХ й офіційно заробивши три тисячі гривень, тепер буду повинен повернути Центру зайнятості (державі) майже 50 тисяч гривень. Уявіть, замість того, щоб узяти нал у конверті чи взагалі відмовитись від разового підробітку, я попрацював ведучим офіційно з усіма податками… на свою голову. Тепер я маю повернути всі транші допомоги з безробіття. Не три тисячі, ні, не три тисячі плюс якийсь адекватний штраф. А все до копійки, хоч воно й давно витрачене. Виявляється, навіть один день трудових відносин, поки я числюся безробітним, переводить мене у статус порушника», — написав Богдан.

Богдан Кутєпов пішов із «Громадського», де працював із 2013 року, пів року тому. Поштовхом для звільнення стала умова роботодавців оформитись як фізична особа-підприємець і працювати за угодою. «Я — не ФОП», — заявив тоді Богдан, який працював на «Громадському» у штаті. Після цього він оголосив, що працюватиме над новим тревел-блогом про Україну, однак цей проєкт не вдався. Останнім часом, за словами Богдана Кутєпова, він «зав’язав із медіа» і працював таксистом.  

«Особливо гірко усвідомлювати, що коли я впродовж кількох років отримував на “Громадському” 37 тисяч гривень повністю білої зарплати, щомісяця ще майже таку ж суму “Громадське” сплачувало державі. Я платив державі (в тому числі на зарплати службовцям Центру зайнятості) щороку сотні тисяч гривень в обмін на право отримати після звільнення в перший місяць 75% зарплатні і ще по 50% у подальші п’ять місяців. І то, як виявилось, ні — хоч яка була зарплата, хоч мільйон, максимальна сума допомоги з безробіття — дев’ять тисяч із копійками», — пише Богдан Кутєпов. І додає, що «таки пора братися за якусь серйознішу роботу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4450
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
826 дн. тому
Зрозуміло тепер, чому Громадське припинило онлайн-мовлення та й взагалі вже "на ладан дише". Виявляється, що там усіляким Бодям Кутєповим майже по 40тис гривень на місяць платили, цікаво лише - за які такі заслуги? Та чи знають про це закордонні фінансові донори, як і про рівень середньої зарплатні журналіста на ринку праці (та й то буде більшою мірою рівен серед комерційних видань, а не ГО-шках )))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду