Ґрета Тунберг стала героїнею першого номеру скандинавського Vogue

Ґрета Тунберг стала героїнею першого номеру скандинавського Vogue

10 Серпня 2021
8226
10 Серпня 2021
08:21

Ґрета Тунберг стала героїнею першого номеру скандинавського Vogue

8226
Разом із активісткою у фотосесії взяв участь її кінь на прізвисько Стренгур.
Ґрета Тунберг стала героїнею першого номеру скандинавського Vogue
Ґрета Тунберг стала героїнею першого номеру скандинавського Vogue

Шведська екоактивістка Ґрета Тунберг стала головною героїнею першого номеру глянцевого журналу Vogue Scandinavia.

«За останні три роки Ґрета Тунберг стала найбільш впізнаваною активісткою у світі, закликаючи світових лідерів припинити кліматичну кризу. Враховуючи нашу любов до природи, ми не могли подумати про те, що ніхто більше не підходить для випуску першого журналу Vogue Scandinavia», – йдеться у передмові до інтерв’ю.

Разом із активісткою у фотосесії взяв участь її кінь на прізвисько Стренгур.

«Кожен день про мене з'являється як мінімум одна нова теорія змови. В одну секунду я – американський шпигун, в іншу – російський агент, потім я – комуніст, а потім – крайній капіталіст. В одну секунду мене контролюють батьки, я не можу думати самостійно; в наступну секунду я зла маніпулятивна маленька дитина. Ці теорії не збігаються, і це в них найсмішніше. Ідеальним було б просто повернутися до школи, закінчити освіту і не турбуватися про клімат. Але поки існує потреба в активістах, я, ймовірно, буду активісткою», – зазначила в інтерв'ю Ґрета Тунберг.

Також вона розкритикувала учасників індустрії моди, які «тільки вдають», що відносяться до екології більш відповідально і є «екологічними», «етичними», «зеленими», «кліматично нейтральними» і «справедливими».

«Неможливо масово виробляти речі і споживати «відповідально» в існуючому світі. Це одна з багатьох причин, через які нам потрібні системні зміни», – вважає активістка.

Про запуск окремої версії Vogue для Скандинавських країн видавничий дім Condé Nast оголосив у червні 2020 року. Його головною редакторкою стала журналістка, письменниця і телеведуча Мартіна Бонніер в якості головного редактора.

Нагадаємо, раніше агентство АР потрапило в скандал через редагування фото з кліматичними активістками

Фото: voguescandinavia.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8226
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
961 дн. тому
Якщо ви підтримуєте боротьбу Грети Тунберг з кліматичною кразою і хочете долучитись до її діяльності, то долучайтесь до осередків її руху в Україні! Шукайте в Фейсбуці сторінку "Fridays For Future Ukraine", а також в Телеграмі та Інстаграмі. Наступні Глобальні кліматичні страйки по всій планету будуть 24 вересня і 22 жовтня. З нетерпінням будемо чекати всіх вас на акціях в Україні! Тільки разом ми можемо подолати цю світову проблему!
8-87hth fnn
962 дн. тому
Это полуграмотное существо еще живо? Что то давно слышно не было.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду