Міністр часів Януковича, який хоче очолити «Мистецький Арсенал», назвав критиків конкурсу «козльонками», «дамочкой» та «лузерами»

Міністр часів Януковича, який хоче очолити «Мистецький Арсенал», назвав критиків конкурсу «козльонками», «дамочкой» та «лузерами»

Мирослава Барчук назвала можливе обрання Кулиняка очільником «Мистецького арсеналу» реальною загрозою.
Міністр часів Януковича, який хоче очолити «Мистецький Арсенал», назвав критиків конкурсу «козльонками», «дамочкой» та «лузерами»
Міністр часів Януковича, який хоче очолити «Мистецький Арсенал», назвав критиків конкурсу «козльонками», «дамочкой» та «лузерами»
7 Лип 2021
0
6132

Міністр культури часів президента Віктора Януковича Михайло Кулиняк, який отримав найбільшу кількість голосів на виборах директора «Мистецького арсеналу», обізвав колишнього керівника Центру Довженка Івана Козленка, який критично оцінив перебіг та результати конкурсу, – «козльонком» та «лузером».

Михайло Кулиняк вважає, що серед дев’яти учасників «нормально спілкувався» він, колишній директор «Мистецького арсеналу» Ігор Дідковський та колишній директор «Палацу Україна» Роман Недзельський. «Деякі претенденти, які навіть собачої будки в своєму житті не збудували, вели себе як хазяї життя, які мають право щось критикувати та когось принижувати, – пише він, нібито підтверджуючи свою думку. – Звичайно, не обійшлося без коментарів таких собі козльонків, які, ставши лузерами, пишуть, не розуміючи, що завжди треба шукати проблеми в собі насамперед».

Іван Козленко відповів, що його прізвище востаннє перекручували ще в початковій школі, щоб образити чи висміяти.

«Потім діти подорослішали й знайшли більш вишукані способи дошкуляти одне одному. Кулиняк, схоже, інтелектуально зупинився на рівні 2-го класу. Це, до речі, пояснює і безграмотність, і його питому сервільність, властиву людям зі слабко розвиненою індивідуальністю, – написав він у Facebook. – І все-таки я радий, що Кулиняк сплив на поверхню наших бурхливих історичних (стічних) вод. По-перше, краще за себе самого його ніхто не представить, тому я з нетерпінням чекаю його нових дописів. По-друге, спільнота, нарешті, в деталях пригадає строкату біографію цього інженера собачих будок та його заслуги перед вітчизною».

Не задовольнили Кулиняка й питання членів комісії: «Відверте хамство. Особливо цікавою виглядала одна всезнаючі дамочка, яка дуже переймається проблемами боргів Арсеналу перед Євро-2012, забувши мабуть, що про це їй можуть краще розповісти представники прізвища, яке вона носить. Заодно за режим Януковича нададуть конкретні відповіді».

Зазначимо, що телеведуча Суспільного, членкиня комісії Мирослава Лубківська (Барчук) запитала про борг в кандидатки Наталі Заболотної, яка очолювала Арсенал з 2010 по 2016 рік.

Мирослава Барчук сказала, що можливе обрання Кулиняка очільником «Мистецького арсеналу» є реальною загрозою. «Давайте активніше включатися. Давайте висловимося публічно, дамо знак владі, що ми думаємо про це. Постами, зверненнями представників культурної спільноти, акціями», – зазначила вона.

Нагадаємо, 6 липня конкурсна комісія не змогла обрати нового директора «Мистецького арсеналу». Під час голосування жодна з 10 кандидатур не отримала необхідних 5 балів. Водночас найбільшу кількість голосів – 4 з 9 – отримав міністр культури часів Януковича Михайло Кулиняк. Комісія вирішила провести новий конкурс. Коли він відбудеться – наразі невідомо, пообіцяли, що оголосять найближчим часом. Але – не раніше вересня.

Фото: Михайло Кулиняк / Facebook

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 246
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду