Білоруська журналістка посперечалася на «1+1» з нардепом Шевченком та запропонувала «відправити його до Лукашенка» (ВІДЕО)

Білоруська журналістка посперечалася на «1+1» з нардепом Шевченком та запропонувала «відправити його до Лукашенка» (ВІДЕО)

Мартинова сказала, що депутат «заслужив білоруський паспорт».
Білоруська журналістка посперечалася на «1+1» з нардепом Шевченком та запропонувала «відправити його до Лукашенка» (ВІДЕО)
Білоруська журналістка посперечалася на «1+1» з нардепом Шевченком та запропонувала «відправити його до Лукашенка» (ВІДЕО)
28 Трав 2021
0
3433

Білоруська журналістка та блогерка Тетяна Мартинова 27 травня посперечалася з народним депутатом України Євгеном Шевченком, якого виключили з фракції «Слуга народу» за його візит до Олександра Лукашенка, під час ефіру програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Суперечку викликало обговорення ситуації в Білорусі, зокрема – примусова посадка літака Ryanair в Мінську та арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Мартинова сказала, що Шевченко «заслужив білоруський паспорт» та запропонувала відправити його до Лукашенка, на її думку, «такі в адміністрації знадобляться».

«Мені здається, людина заслужила білоруський паспорт. Відрядіть його до Лукашенка. Там якраз такі в адміністрації прекрасно знадобляться. Пересмикування білоруського народу, який бореться за свою свободу, в сторону провокацій кого-завгодно... Як Геббельс. Мова Геббельса, однозначно. Зараз я чую це від Шевченка. "Всі проплачені Заходом, зла Америка, негідна Німеччина всіх купили - всі вийшли на вулиці і беруть участь в першій серії захоплення влади», – сказала журналістка.

Вона нагадала, що майже рік тому виїхала до України через дії білоруської влади. Мартинова уточнила, що втратила в Білорусі два бізнеси, а нині живе за кошт від донейтів своїх підписників.

Нардеп нагадав журналістці, що вже зустрічався з нею на одній з передач. Вона, своєю чергою, відповіла: «Так, я ще тоді хотіла плюнути вам в обличчя».

Крім того, за її словами, минулого року Шевченко стверджував, що під час протестів у Білорусі ніякого насильства не було – «що це все намальовані синці». Депутат назвав це «нісенітницею».

Як писав ДМ, у квітні 2021 року український нардеп Євгеній Шевченко їздив до Мінська на зустріч із Олександром Лукашенком, де сказав йому, що «більше третини українців хотіли б бачити його своїм президентом». Пізніше він привітав у соцмережі затримання опозиційного блогера Романа Протасевича. 24 травня Шевченка виключили з фракції «Слуга народу»

Нагадаємо, 23 травня 2021 року літак Ryanair, на борту якого перебували Роман Протасевич та ще 122 пасажири, здійснив аварійну посадку в Мінську через повідомлення пілотів про мінування. Літак міг би сісти в аеропорту Вільнюса, однак білоруські ВПС вислали військовий літак МІГ-29 для примусової посадки борту саме в Мінську. За даними ЗМІ, команду прийняти літак в Мінську дав особисто Олександр Лукашенко. Повідомлення про мінування не підтвердилося.

Після вимушеної посадки пасажирів вивели з літака й перевірили їх документи, під час перевірки Романа Протасевича затримали. Його знайомі пишуть, що засновнику Nexta може загрожувати смертна кара. Перед вильотом журналіст повідомив своїм колегам з Nexta, що помітив за собою стеження. Правозахисний центр «Вясна» визнав Романа Протасевича політичним в'язнем. Ввечері 24 травня провладний білоруський телеграм-канал «Жовті сливи» опублікував звернення журналіста, на якому Протасевич повідомляє про свій стан здоров’я. Наступного дня батько журналіста Дмитро Протасевич заявив, що до його сина застосовували силу. Він вважає, що всі «зізнання» вибиті під примусом. Хто такий Роман Протасевич читайте тут

Разом з Протасевичем затримали його дівчину Софія Сапегу. Її утримують у мінському ізоляторі на Окрестіна. Міністерство закордонних справ РФ заявило, що Сапегу підозрюють «у скоєнні злочинів в період з серпня по вересень 2020 року». За даними росЗМІ, Сапезі пред'явлені підозри за двома статтями Кримінального кодексу Білорусі – організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством (частина 1 статті 293) і організація групових дій, пов'язаних з явною непокорою вимогам представників влади (частина 1 статті 342). Її заарештували на два місяці. Ввечері 25 травня провладний білоруський телеграм-канал «Жовті сливи» опублікував звернення його Сапеги, на якому вона каже, що є редакторкою Telegram-каналу «Чорна книга Білорусі», що спеціалізується на розкритті особистостей ОМОНівців і інших силовиків, причетних до придушення акцій протесту у Республіці. Сапегу теж визнали політув'язненою

25 травня Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» повідомила, що подала до Генеральної прокуратури Литви позов проти Олександра Лукашенко через «викрадення з терористичними намірами». Пізніше Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) та Федеральне бюро розслідувань США повідомили, що почали розслідування обставин вимушеної посадки літака ірландської компанії Ryanair в Мінську.

Фото: стопкадр 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 135
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 253
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 257
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 965
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 261
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду