Ілля Кива зажадав вибачень від Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті. Вона іронічно відповіла

Ілля Кива зажадав вибачень від Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті. Вона іронічно відповіла

30 Квітня 2021
4369
30 Квітня 2021
12:48

Ілля Кива зажадав вибачень від Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті. Вона іронічно відповіла

4369
Кива також нагадав, що він сексист і сказав журналістці «Соромно», щоб вона «знала своє місце».
Ілля Кива зажадав вибачень від Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті. Вона іронічно відповіла
Ілля Кива зажадав вибачень від Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті. Вона іронічно відповіла

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива зажадав вибачень від ведучої Яніни Соколової через випуск про його відпочинок в Єгипті в програмі «Соромно». Відео телеграм-каналу PavlovskyNews опублікувала сама Соколова.

До Киви підійшла журналістка проєкту «Соромно», щоб взяти коментар. Проте він відмовився з нею говорити, поки Яніна Соколова публічно перед ним не вибачиться. 

Кива розкритикував ведучу, сказавши, що вона «гірша за Скабєєву (російська пропагандистка)». Соколова іронічно відповіла: «Огоспаді. Бісишся, бо не твоя(с). P.S. Я прошу прощєнія, я ізвіняюсь».

Невдоволення нардепа викликав випуск проєкту «Соромно», у якому розповіли про його відпочинок з родиною в Єгипті під час засідань Верховної Ради. Він назвав його «наклепом, обманом і профанацією». «Ви обманюєте людей. Поки Яніна Соколова не принесе публічні вибачення – я не буду спілкуватися з вашим інтернет-виданням або це — жалюгідна подоба на ЗМІ. Вона критикує Скабєєву так вона насправді виглядає набагато сьогодні гірше. Я говорю не про її жіночий образ, а я говорю про її душу і про те, що вона виригує. Вона перетворилася, знаєш, в собаку, що гавкає», – сказав він.

Яніна Соколова закликала Киву уважно передивитися цей випуск.

«Ми не давали оцінок. Ми просто показали, що ти відпочивав у Єгипті під час засідань ВР. І нагадали законодавство України щодо роботи народних депутатів. Наш журналіст відпочивав з тобою в одному готелі в Єгипті (случайна). Тому нам пощастило за допомогою відзнятого ним побачити тебе там. Всі оцінили, що окрім того, що ти умний ще і красивий. Ілля, ти живеш (офіційна версія) за гроші платникив податків. Тому маємо право демонструвати суспільству що робить народний депутат, поки Рада працює. Це нормально. А те, що робиш ти, нє очєнь», – відповіла ведуча та вчергове запросила його на свою програму «Рандеву з Яніною Соколовою».

Крім того, Ілля Кива нагадав, що він сексист і сказав журналістці «Соромно», щоб вона «знала своє місце». «Вас не вчили спілкуватися з чоловіками з глибокою повагою? <…> Ви дівчина, я чоловік. Будь ласка. Ви ж пам'ятаєте, що я сексист. Жінка, знайте, будь ласка, своє місце», – сказав він.

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року в кулуарах Верховної Ради народний депутат «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.info Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Після того, як Кива виматюкався й звинуватив Bihus.info у «провокаціях», Мокрик нагадав йому, що депутатську зарплату він отримує з податків громадян, зокрема його. Депутат на це запропонував керівнику проєкту Денису Бігусу заплатити податки «на всі вкрадені ним гроші».

Данило Мокрик заявив, що поведінка Іллі Киви ганьбить фракцію ОПЗЖ, Верховну Раду та Україну.

11 лютого редакція Bihus.info поскаржилася поліції, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації на Киву.

Парламентський Комітет повідомив, що не знайшов правових підстав для покарання Іллі Киви. Комітет обмежився нагадуванням Киві про необхідність дотримання норм моралі та поваги до оточуючих.

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Захист кандидатської дисертації успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. Захист тривав з 10 до 13 години. Двері до зали, де захищався Кива, охороняли невідомі чоловіки у чорному одязі, які відмовились представитись.

Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Цей ступінь надав би Іллі Киві можливість отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

Журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви. Їм повідомили, що до зали пускали лише акредитованих представників ЗМІ, мотивуючи це «карантинними обмеженнями». Журналіст Bihus.info Данило Мокрик уже написав заяву про перешкоджання (за ст. 171 ККУ) до поліції. Окрім Мокрика, до зали не пускали журналістів 5 каналу, 24 каналу, «Української правди», «Радіо Свобода», «Наразі.Медіа». Натомість на захист дисертації пустили «Перший незалежний», NewsOne та знімальну групу ТСН. Депутат покликав «поговорити в туалет» журналіста «Букв» після питання про вибірковий допуск ЗМІ на його захист дисертації.

Bihus.Info повідомив, що Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї дисертації вказав матеріали науково-практичних конференцій, які відсутні в офіційних збірниках. 

27 квітня Кива сказав, що йому соромно за журналістську спільноту, яка «уподібнюється до [його] поведінки».

Скріншот відео: 5 канал/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4369
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гриша
1063 дн. тому
а в парламентському комітеті зради одні матюшні ківи
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду