Журналіст Сафаров розповів, як потрапив під обстріл у 2019 році

Журналіст Сафаров розповів, як потрапив під обстріл у 2019 році

Журналіст вперше розповів про свій «другий день народження».
Журналіст Сафаров розповів, як потрапив під обстріл у 2019 році
Журналіст Сафаров розповів, як потрапив під обстріл у 2019 році
6 Квіт 2021
0
3383

Журналіст Азад Сафаров розповів, що 6 квітня 2019 року разом з засновницею та головою правління благодійного фонду «Голоси дітей» Оленою Розвадовською й данським режисером Симоном Леренгом Вільмонтом потрапив під прямий обстріл у прифронтовому селищі Золоте-4 Луганської області.

6 квітня Сафаров називає «другим днем народженням».

«Ми потрапили під прямий обстріл в Золоте-4. Це прифронтове селище в Луганській області. Там жили наші підопічні, яких ми давно планували вивізти в тил. Залишилось обговорити останні деталі. Нас було троє – я, Олена Розвадовська і данський режисер Симон Леренг Вільмонт. Щойно ми заїхали в селище, як поруч почались гупання і бахкання. Фронт був в якихось півкилометрах від нас. Звуки ставали галасніше, поки ми нарешті не вирішили їхати. Та не встигли від’їхати і 300 метрів, як… БАБАХ!!! Всі вікна зліва і заднє скло машини розлетілось в дзуски. Неймовірно пронизливий писк у вухах. І все навколо в пилюці», – згадує журналіст.

Він каже, що снаряд врізався в дерево, а в машину полетіли вже осколки.

«Один з осколків пробив дирочку просто біля бензобаку, другий – біля мотору. Ще один осколок застряг у лобовому склі прямо навпроти мене.  Скло було всюди – у волосах, в одязі, але на нас не було жодної царапини», – додав він.

Крім того, Азад Сафаров пояснив, що тоді не розповів про цей інцидент, бо лише починалася робота над новим фільмом. Зазначимо, що в 2019 році Розвадовська написала про це пост у Facebook, однак не уточнила, хто був з нею в машині. «Коли фільм майже завершений, ми про це говоримо вперше публічно», – уточнив Сафаров.

Нагадаємо, данський режисер Саймон Леренг Вілмонт працював разом з журналістом Азадом Сафаровим над документальним фільмом «Віддалений гавкіт собак». Сафаров був асистентом режисера стрічки.

У фільмі «Віддалений гавкіт собак» події розгортаються на сході України поблизу лінії фронту. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку воєнних дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші.

Фільм було вироблено в копродукції Данії, Швеції та Фінляндії. Український глядач міг побачити його на кінофестивалі Docudays UA в 2018 році, де фільм отримав головний приз студентського журі.

«Віддалений гавкіт собак» має успішний фестивальний досвід. Стрічка також боролася за звання кращого документального фільму Європейської кіноакадемії, входила до шортлиста американської кінопремії «Оскар».  

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 139
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 256
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 260
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 967
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 261
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду