«Нищівний удар для королівської родини». Принц Гаррі і Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю Опрі Вінфрі

«Нищівний удар для королівської родини». Принц Гаррі і Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю Опрі Вінфрі

8 Березня 2021
6917
8 Березня 2021
13:41

«Нищівний удар для королівської родини». Принц Гаррі і Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю Опрі Вінфрі

6917
За даними джерел The Sun, заяви Меган Маркл унеможливлюють її повернення до Великої Британії.
«Нищівний удар для королівської родини». Принц Гаррі і Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю Опрі Вінфрі
«Нищівний удар для королівської родини». Принц Гаррі і Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю Опрі Вінфрі

Британський принц Гаррі і його дружина Меган Маркл дали двогодинне інтерв'ю американській телеведучій Опрі Вінфрі. Інтерв'ю транслював телеканал CBS.

За даними WSJ, канал CBS заплатив за права на показ від семи до дев'яти мільйонів доларів. Розмова герцога і герцогині з Опрою Вінфрі поки не викладена в мережі повністю, але багато ЗМІ переказали її по телевізійної трансляції.

Кореспондент BBC Джонні Даймонд, який пише про королівську сім'ю, вже назвав інтерв'ю Гаррі і Меган «нищівним».

«Вони розповіли про жахливий напругу всередині палацу. Вони намалювали картину байдужих людей, втрачених всередині байдужою системи. Вони говорили про расизм в королівській родині. Гаррі, що описує своїх батька і брата як "спійманих в пастку", і Меган, яка розповідає, як вона неодноразово зверталася за допомогою, щоб отримати відмову, – це серйозний удар по королівській сім'ї», – вважає Даймонд.

За даними джерел таблоїду The Sun у Віндзорському палаці, після інтерв'ю Опрі Вінфрі Меган навряд чи повернеться до Великої Британії.

«Тому що не можна сидіти в одній кімнаті з сім'єю і персоналом після цього»,  заявив один зі співрозмовників видання.

ВВС News Україна наводить головне з інтерв'ю Гаррі і Меган. Загалом, це перша поява подружжя на телебаченні після того, як вони оголосили про складання королівських повноважень і виїхали до США. 

На самому початку інтерв'ю Меган зізналася, що до весілля ніколи не намагалася знайти в інтернеті інформацію про принца Гаррі. Вона додала, що, зрозуміло, знала про королівську сім'ю, але ніколи не цікавилася подробицями їхнього життя.

«Я була дуже наївною в цьому відношенні … перед зустріччю з королевою принц розповів їй "все, що було потрібно", і це допомогло їй упоратися з нервозністю», – каже Меган.

Перед першою зустріччю з королевою Єлизаветою II Меган, за її власним твердженням, "не дуже хвилювалася", але дорогою, ще в машині, Гаррі запитав її: «А ти знаєш, як робити реверанс?». Це питання вона розцінила як посилання на церемонії, які призначені для оточуючих, а не для родини.

«Я подумала, що це така частина зовнішніх церемоній, а не те, що важливо, і що відбувається всередині сім'ї»,  сказала вона.

На питання Опри Вінфрі, чи намагалася вона знайти в інтернеті інформацію про це, Меган розсміялася, повідомивши, що вони в цей момент «були в машині», і у неї просто не залишалося на це часу. Вона додала, що виросла в Лос-Анджелесі, і звикла до знаменитостей, але після зустрічі з Гаррі зрозуміла «що це зовсім інший рівень».

Хто кого довів до сліз

Відповідаючи на питання про конфлікт з Кейт Мідлтон, в результаті якого, за повідомленнями британських газет, герцогиня Кембриджська навіть розплакалася, вона заявила, що ситуація була прямо протилежною. Меган заявила, що Кейт напередодні весілля змусила її плакати тому, що вони не зійшлися в виборі кольору суконь для дівчаток для весільної церемонії, але після цього Кейт вибачилася, і навіть послала їй квіти.

Принц Гаррі і Меган зізналися, що насправді їхнє весілля відбулося рівно за три дні до церемонії, яку транслювали усі провідні телекомпанії світу.

«Це був спектакль для всього іншого світу, але ми хотіли провести цю церемонію тільки для нас», – сказала Меган.

Вона додала, що пара обвінчалася під час невеликої приватної церемонії, яку провів єпископ Кентерберійський, і на яку не запрошували гостей і навіть членів сім'ї. Як стверджує Меган, свідоцтво про шлюб, яке зараз висить на стіні у їхньому будинку, датоване днем саме цієї закритої для інших церемонії.

Самотність і думки про суїцид

За словами Меган, після того, як вона стала членом королівської сім'ї, вона почувалася самотньою, і була змушена зберігати мовчання. Як вона пояснює, вона вважала, що буде більш захищеною, якщо відмовиться коментувати деталі свого особистого життя.

«Але це виявилося неправдою», – сказала вона.

Меган підкреслила, що королева завжди дуже тепло ставилася до неї. Меган також розповіла, що поки вона була членом королівської сім'ї, її «постійно» відвідували думки про самогубство.

«Це були дуже ясні, справжні і дуже страшні думки… Мене не можна було залишати на самоті»,  стверджує Маркл.

За її словами, вона звернулася до кількох високопоставлених співробітників королівського двору, просячи про допомогу або про можливість потрапити до лікарні. Але їй сказали, що подібний крок викличе погану реакцію. Після цього вона звернулася до однієї з кращих подруг принцеси Діани, але думки про самогубство продовжували її відвідувати.

Меган також зізналася, що відчувала, що перебуває у полоні, після того, як її водійське посвідчення, паспорт та банківські картки відібрали у неї відразу ж після весільної церемонії. Чарльз «не брав слухавку» Гаррі, своєю чергою, заявив, що його турбувало те, що історія його матері Діани повториться з Меган.

«Я бачив, що ця історія повторюється»,  сказав він.

Принц підкреслив, що бачив дуже багато збігів у життях його дружини і його матері, принцеси Діани, які, до того ж, ускладнилися через расові проблеми і нападки на пару в соцмережах. Він неодноразово звертався по допомогу, але йому відмовляли.

За словами Гаррі, в один з моментів його батько, принц Чарльз, перестав відповідати на його телефонні дзвінки. Гаррі розповів, що вони довго обговорювали з Меган, як саме вони можуть покинути королівську сім'ю, щоб уникнути постійного тиску. Це ж питання, за його словами, він обговорював з багатьма людьми, включно з королевою.

«Я ніколи б не залишив мою бабусю в незнанні» сказав Гаррі.

Як стверджує принц, остаточний розрив між його дружиною і королівською родиною стався після того, як пара відвідала Австралію. Тоді, за словами Гаррі, його родичі почали «ревнувати» Меган, побачивши, як легко вона спілкується з людьми, і як тепло її приймають.

Меган, своєю чергою, сказала, що їй ніхто не допомагав у підготовці поїздки. Їй довелося самій шукати в інтернеті всю необхідну інформацію, включно зі словами державного гімну. Вона також спростувала повідомлення про те, що ще до весілля планувала залишити королівську сім'ю.

Як розповів принц Гаррі, він ніколи не покинув би сім'ю, якби не одружився з Меган. Цей шлюб, за його словами, відкрив йому очі на те, що королівський двір насправді є «пасткою».

«Мій батько і мій брат, вони перебувають у пастці. Вони не можуть вирватися, і я цьому співчуваю»,  сказав він.

Гаррі також повідомив, що королівська сім'я припинила їх фінансувати, і пара підписала контракти з американськими компаніями Spotify і Netflix, щоб забезпечити фінансову незалежність. Він додав, що у нього є кошти, залишені принцесою Діаною.

За словами подружжя, вони зіткнулися з расизмом з боку окремих членів королівської сім'ї. Наприклад, Меган заявила, що у час, коли вона була вагітною, у колі королівської родини лунали занепокоєння щодо того, «наскільки темною буде шкіра дитини, коли вона народиться».

Очікувана сенсація

Інтерв'ю, що вийшло в американський недільний прайм-тайм і було найочікуванішою сенсацією у Британії останніми тижнями. Уривки розмови, які з'явилися раніше, обговорювали на перших шпальтах газет, експерти з королівської родини шукали в них таємні смисли. Деякі просили перенести вихід інтерв'ю в ефір, щоб поберегти здоров'я 99-річного дідуся Гаррі принца Філіпа, який вже майже три тижні перебуває у лікарні.

«Я не знаю, як після всього, що вони зробили, королівська родина чекає, що ми будемо сидіти мовчки. Вони грають активну роль у поширенні брехні про нас» сказала в інтерв'ю Меган.

Союз Гаррі та Меган спочатку виглядав перспективним: їхні заручини в листопаді 2017 року преса сприйняла з великим ентузіазмом. Рішення королівського бунтаря принца Гаррі одружитися з американською акторкою з афроамериканськими корінням і вже одним шлюбом за спиною мало символізувати трансформацію образу королівської сім'ї у мінливому світі. Багато хто проводив паралелі з долею прадідуся Гаррі Едварда VIII, якому шлюб з розлученою американкою Волліс Сімпсон коштував престолу.

Але захоплені очікування змін швидко змінилися у популярній британській пресі на осуд практично кожного новаторського кроку пари: таблоїди критикували Меган за переробку обручки, за роботу над випуском журналу Vogue, за те, що вона не стала робити традиційний знімок з новонародженим сином, виклавши замість цього його фотографію у Instagram, а також за те, що не пустила пресу на його хрещення.

В результаті стосунки пари з таблоїдами, які формують думку величезної кількості британців, були зіпсовані. Герцог і Герцогиня Сассекські спочатку заявили про повну відмову від співпраці з низкою популярних видань, а пізніше успішно засудили газету Mail on Sunday за вторгнення у приватне життя і наклеп.

В січні 2020 року Гаррі та Меган заявили, що мають намір покинути Велику Британію, скласти основні королівські обов'язки і прагнути до фінансової незалежності. Герцог і герцогиня Сассекські не повернуться до виконання королівських обов'язків, хоча і залишаються, згідно з повідомленням палацу, «дуже улюбленими членами сім'ї».

Наразі Гаррі та Меган продовжують працювати з низкою благодійних організацій і 2020 року підписали контракти з Netflix і Spotify на виробництво документальних фільмів і подкастів. Зараз вони живуть у Каліфорнії і чекають на другу дитину.

Скріншот відео: cbs.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6917
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду