Оксана Марченко може взяти участь у президентських виборах

Оксана Марченко може взяти участь у президентських виборах

У ОПЗЖ вважають, що ведуча могла б скласти конкуренцію Зеленському.
Оксана Марченко може взяти участь у президентських виборах
Оксана Марченко може взяти участь у президентських виборах
23 Лют 2021
0
4881

Партія «Опозиційна платформа – За життя» допускає, що нова членкиня політсили, дружина Віктора Медведчука, ведуча Оксана Марченко може взяти участь у майбутніх президентських виборах. Про це hromadske повідомив депутат ОПЗЖ Юрій Павленко.

Він зазначає, що в партії не виключають участь Марченко в президентській кампанії. «Вона, на мій погляд, змогла би скласти конкуренцію і чинному президенту, й іншим кандидатам», – сказав Павленко та додав, що поки про це «зарано говорити».

За його словами, для прийняти Марченко до лав партії достатньо було заяви та рішення партійної організації. Натомість, якщо її розглядатимуть на керівні посади в органах партії, це рішення мають підтримати на з'їзді політсили.

Як писав ДМ, 20 лютого ведуча та дружина одного з лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченко повідомила, що стала членкинею партії ОПЗЖ та йде в політику. Вона вважає себе та свого чоловіка – «майбутнім мирної та успішної України».

Нагадаємо, 19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». 

Загалом рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки. Обмеження запроваджують на три роки. Попри те, що Оксана Марченко володіє часткою акцій телеканалу «1+1», канал продовжить працювати. 20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума очільника Кремля Віктора Медведчука є «тривожною інформацією». На думку Пєскова, такі дії України можуть «привести до військового вирішення на Донбасі». Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що реакція Росії на запровадження санкцій не буде швидкою.

Фото:golos.ua

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 246
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду