Блогерка, яка «обрала» Росію, пригрозила судом офіцеру Штефану, який розкритикував її за антиукраїнську позицію

Блогерка, яка «обрала» Росію, пригрозила судом офіцеру Штефану, який розкритикував її за антиукраїнську позицію

Після скандалу від співпраці з блогеркою відмовилася мережа магазинів «Алло».
Блогерка, яка «обрала» Росію, пригрозила судом офіцеру Штефану, який розкритикував її за антиукраїнську позицію
Блогерка, яка «обрала» Росію, пригрозила судом офіцеру Штефану, який розкритикував її за антиукраїнську позицію
21 Січ 2021
1
8784

Блогерка Таїсія Онацька (Маламан), відома як di.rubens, пригрозила судом офіцеру Збройних сил України та блогеру Анатолію Штефану, який розкритикував її за антиукраїнську позицію. Вона також повідомила, що поскаржилася на нього Міністерству оборони України. У оборонному відомстві цієї скарги поки не отримали. 

Таїсія Онацька знялася у відео на Алеї Небесної Сотні, на якому їй запропонували обрати між Україною та Росією – вона обрала останню. Відео було підписане: «яка твоя улюблена країна?». Його вже видалили.

Анатолій Штефан розкритикував цей запис: «Какая твоя любимая страна? З посмішкою на обличчі Росія – заявляє дівчина-блогер на відео, яке набрало більше 2,5 млн переглядів у мережі ТікТок. Це після 7 років війни, окупації Криму та Донбасу, тисячі смертей кращих синів та доньок українського народу, десятків тисяч сиріт, сотень тисяч зруйнованих доль і де? Прямо на Майдані Незалежності», – написав він у Facebook.

Згодом блогерка записала нове відео, у якому звинуватила Анатолія Штефана в «шахрайстві, провокаціях, дискредитації та фальсифікації» та називала його «ганьбою української армії». У своїй заяві вона також поширила російський наратив про те, що офіцер ЗСУ «воює з мирним населенням». За її словами, він опублікував «спотворений та укорочений варіант ролика», щоб нібито хайпанути та «викликати агресію» в аудиторії. Вона також розкритикувала українські ЗМІ, які розповсюдили цей запис.

Таїсія Онацька уточнила, що обирали не «улюблену країну», а «країну, яку хоче відвідати». Свій вибір вона пояснила тим, що живе в Україні та багато вже нею подорожувала.  

Окрім цього, блогерка хоче, щоб проти Анатолія Штефана ініціювали провадження, а також – подати проти нього позов до суду. Таїсія Онацька звинувачує, за її словами, «прихильників офіцера ЗСУ» у цькуванні та булінгу. 

Офіцер, своєю чергою, сказав «Обозревателю», що не закликав нікого до цькування та фізичного впливу, а просив у блогерки пояснення ситуації.

«Вона вирішила піти іншим шляхом, ніж принести свої вибачення, пояснити ситуацію та свою позицію. Вона вирішила написати скаргу в Міністерство оборони, щоб я приніс офіційні вибачення на її ж відео, де вона з усмішкою обирає Росію прямо на Майдані! Подати на мене в суд за своє ж відео яке вона публічно виклала в соцмережу ТікТок. Нонсенс», – розповів пан Штефан.

У Міноборони відповіли, що з «нетерпінням [чекають] анонсованої скарги» та опублікували іронічний пост.

Блогерка відповіла відомству віршем українською та дитячим фото у вишиванці. 

Крім того, після скандалу від співпраці з блогеркою відмовилася мережа магазинів «Алло». Таїсія Онацька займалася просуванням реклами компанії в мережі TikTok.

«Офіційно заявляємо, що блогер Di.rubens (Таїсія М.) ніколи не працювала в ТОВ "Алло". Вона брала участь у виготовленні контенту на офіційному каналі "Алло" в ТікТок у якості акторки на замовлення підрядника, що займається роботою з блогерами. Ми не поділяємо особистої позиції блогерки Di.rubens! Зі своєї сторони компанія "Алло" відмовляється від будь-яких послуг Таїсії М», – повідомили в компанії.

Українська освітня платформа Prometheus, своєю чегою, зняла з сайту безкоштовний онлайн-курс «Алгоритми та проєкти Scratch», у створенні якого чотири роки тому брала участь блогерка. «Ми категорично незгодні з останніми висловлювання Di.rubens і разом з головним автором курсу прийняли рішення зняти "Алгоритми та проєкти Scratch" з публікації на платформі для того, щоб інший лектор міг перезаписати лекції, створені нею. Перепрошуємо за незручності та сподіваємося відновити доступ до оновленої версії курсу вже навесні 2021 року», – повідомили в Prometheus.

Співпрацю х Таісією Онацькою також припинили також Nestle та Borjomi.

Творці бази на сайті «Миротворець» внесли Таїсію Онацьку до свого переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України. Серед причин – «свідома дискредитація Збройних сил України» та «свідоме участь в інформаційній спецоперації Росії (країна-агресор) проти України».

Нагадаємо, користувачі соцмережах 11 січня 2021 року поширили фото кореспондентки телеканалу «112 Україна» Дар'ї Чирах за 2014 рік, на якому вона тримає плакат з георгіївською стрічкою та закликом «захистити» Донбас від української армії. Дар'я Чирах закликала не цькувати її за цю світлину.

Фото: стопкадри, скріншоти

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1184 дн. тому
МінОборони вже робе обгляди на відосики з ТікТок? Маразм. Може в неї там родичі, хто зна. Все ж таки агресором для України є хвора російська влада, а не мультиетнічна держава. Але трохи лякає те, що мабуть МО настільки нічим зайнятися на наші податки, крім як "ловити хайп" у соцмережах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 955
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду