В Україні випустили «Довідник української моди»

В Україні випустили «Довідник української моди»

9 Листопада 2020
2792
9 Листопада 2020
11:59

В Україні випустили «Довідник української моди»

2792
З 28 жовтня матеріли книги публікують на сайті fashiondirectory.com.ua.
В Україні випустили «Довідник української моди»
В Україні випустили «Довідник української моди»

Історикиня моди та fashion-критикиня Зоя Звиняцьківська разом з редактором відділу моди Harper`s Bazaar Ukraine Антоном Єременко випустили книгу «Довідник української моди» (Fashion Directory of Ukraine). Про це пише Harper`s Bazaar Ukraine.

«Головними умовами нашої роботи були незаангажованість та увага до фактів. Треба було привести несформовану множину уявлень про вітчизняну модну індустрію в систему, що відповідає критеріям глобальної моди. Українська модна індустрія − динамічне та масштабне явище, і нашою метою було показати його комплексно, дати цілісну картину», – каже Зоя Звиняцьківська.

«Довідник української моди» − це перша книга про людей, які створюють індустрію моди в Україні. Над дизайном видання та обкладинкою працював Гліб Муха. Більшу частину портретів героїв книги авторства фотографки Юлії Крайст. Книгу видали двома мовами − українською та англійською.

Реалізація проєкту зайняла близько півроку – автори книги записали сто годин інтерв’ю з 92 представниками різних напрямів української модної індустрії (дизайнерами, стилістами, фотографами, рітейлерами та іншими). Саме інтерв’ю стали основою книги, загальний обсяг якої склав 192 сторінки. Основною метою видання автори вбачають надання цілісного уявлення про українську моду, як сформовану креативну індустрію.

Окрім друкованих примірників, запустили ще сайт fashiondirectory.com.ua, де з 28 жовтня викладають матеріали «Довідника української моди». Книгу створили за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: Harper`s Bazaar Ukraine, fashiondirectory.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2792
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду