«Селюки та рагулі»: блогер та військовий Олексій Петров відповів Сніжані Єгоровій на закиди в бік ЗСУ

«Селюки та рагулі»: блогер та військовий Олексій Петров відповів Сніжані Єгоровій на закиди в бік ЗСУ

22 Серпня 2020
7801
22 Серпня 2020
12:56

«Селюки та рагулі»: блогер та військовий Олексій Петров відповів Сніжані Єгоровій на закиди в бік ЗСУ

7801
Єгорова в образливій формі заявила, що їй не подобається, коли українських військових називають героями, а їхнє життя, на її думку, «нічого не варте». Учасник бойових дій Олексій Петров нагадав, що ці «селюки та рагулі», як вона їх назвала, найімовірніше, врятували життя їй та її родині.
«Селюки та рагулі»: блогер та військовий Олексій Петров відповів Сніжані Єгоровій на закиди в бік ЗСУ
«Селюки та рагулі»: блогер та військовий Олексій Петров відповів Сніжані Єгоровій на закиди в бік ЗСУ

Телеведуча Сніжана Єгорова в інтерв'ю YouTube-каналу «прямо_talk» образливо висловилась про українських захисників, які воюють на Донбасі. За її словами, її не влаштовує все те, що пропонується у «післямайданний» час, зокрема й сучасні герої.

«Мені не подобаються ці герої, ці рагулі, які повилазили незрозуміло звідки, селюки, які розмовляють на суржику і "готові своє життя покласти". Своє життя – яке? Життя, яке "нічого з себе не виявляє"? Люди, які ніколи нічому не вчились, не вкладалися, не прагнули чогось – вони просто готові пожертвувати своїм життям. Можливо, це подвиг, а можливо – це висока схильність до суїциду. Коли людина не бачить перспективи у своєму житті, воно для неї не має цінності, вона хоче розпорядитись ним хоч якось. Як наркомани, які за дозу готові життя продати», - вважає Сніжана Єгорова.

На закиди телеведучої в бік українських захисників відповів лейтенант Збройних сил України, учасник бойових дій, блогер Олексій Петров, який записав емоційне відеозвернення до неї. 

Він нагадав Єгоровій, що серед тих, хто пішов на Донбас воювати проти Росії, були талановиті, відомі, заможні та освічені люди, яким було що втрачати. Згадати хоча б соліста Паризької національної опери Василя Сліпака. За словами блогера, у кожному батальйоні була людина зі званням професора, академічною освітою.

«Ви чули таке прізвище – Сліпак? Василь Сліпак. Його знає вся Європа, він виступав у Паризькій національній опері, він точно, з вірогідністю 463 тис. процентів, не рагуль и не селюк. І народжений у Львові, я думаю, він спілкувався українською набагато краще за вас. Цій людині було що втрачати чи ні? У моєму батальйоні була людина, яка своїм фінансовим становищем випереджала вас на космічні висоти. Яка у 2014 році, коли потрібно було йти воювати, могла купити вас разом із вашою губною помадою – і не помітити цієї фінансової втрати. Людина, у якої була купа автомобілів, чудовий бізнес – і вона пішла воювати. І не картоплю чистити, а ризикувати своїм життям», - розповів Олексій Петров.

Він додав, що вся зухвалість, із якою Єгорова каже про воїнів та людей із села, зникла б у випадку реальних бойових дій поруч із нею.

«Повірте мені, Сніжано, тільки б біля вашого будинку "легла" 120-та міна, ви би, Сніжано, обіс*ались. І я зараз не утрирую. А коли б ваши діти закричали, заверещали "Мамо, що це?" - ви би обіс*ались вдруге. А коли б ваші діти почали тупотіти ногами від жаху, закривати вуха та падати на підлогу, намагаючись сховатись під диваном, - ви би обіс*ались втретє. Повторюю, що я не утрирую. [...] А потім ви лежите разом із вашим чоловіком під ліжком та молитеся богу, згадуєте всі можливі та неможливі молитви, придумуєте нові молитви за долю секунду, аби тільки мати той шанс, один з мільйона, щоб залишитись у живих.

І ось, Сніжано, від цього жаху вас захистила українська армія, підрозділи Нацгвардії, добровольці. Вони, "селюки та рагулі", вас вберегли від цього, можете бути впевнені в цьому, зберегли ваше життя, вашого чоловіка, який мав вас захистити, та ваших дітей. Вони зберегли ваше життя ціною свого. Тисячі українців загинули, тисячі солдат та офіцерів віддали своє життя, щоб ви у 2020-му ось так, сидячи в студії, могли обізвати їх "селюками та рагулями"», - додав Петров.

Він розповів, що в його батальйоні були хлопці з села, які «все життя копали картоплю, щось вирощували, але коли прийшла війна, вони не залишились вдома на дивані, а пішли воювати».

«Дякуючи богу, всі залишились живі та повернулись додому, далі будувати своє життя. Вони повернулись до своїх родин. Не всі, звісно, повернулись на Печерськ та у пентхаус, дехто й машини не має, але він повернувся до своєї матері. А людині, у якої є мати, є що втрачати? Чи він "наркоман із суїцидальними нахилами"?

Жаль, Сніжано, що я живу в одній країні із такими, як ви. З такими людьми, які не можуть навіть промовчати, якщо не сказати "дякую".

Які не можуть прийти рано-вранці до Михайлівського собору, до стіни пам’яти, та покласти хоча б найдешевші рози до портретів тих, кого ви навіть не знаєте, хто був успішнішим за вас разів у 30, і точно був більш освіченим, ніж ви. Пройдіться вздовж стіни, подивіться в очі хлопцям, кожному з них, Сніжано, кожному було що втрачати. Саме ці люди, ці обличчя, ці герої і є нацією, Сніжано. Минуть роки, десятиліття, і про них люди будуть пам’ятати, а про вас забудуть. То му що ви, Сніжано, і такі як ви, - ніхто. І звуть вас ніяк».

Зазначимо, що телеведуча Сніжана Єгорова відома своїм негативним ставленням до Майдану. 13 серпня вона виклала у соцмережі відео, на якому заявила, що під час Революції Гідності в наметах «робили аборти жінкам, які надавали сексуальні послуги протестувальникам».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7801
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
1312 дн. тому
Ім‘я Сніжана,то вже мізки при морожені!
Минайкращ!
1313 дн. тому
Вже не знае,як хайпанути,вже не може торгувати старою п!zдою.
Михайло
1313 дн. тому
Блдь є блдь. Прокуратура мала б взяти до уваги такі заяви блді і зробити висновки. Але генпрокуратуру очолюєтака сама блдь. Почекаємо трішки і цю кацапську рагульню виженемо з нашої землі.
Перець
1314 дн. тому
Гниле нутро завжди вилізе назовні, скільки не прикривай його напускною інтелігентністю і аристократизмом. У телевізорі цілі стада цих манірних сучок, що вважають себе пупом землі, але не варті навіть чобота нашого солдата.
Вододимир
1314 дн. тому
Ганьба Сніжані!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду