У Білорусі скасовують концерти, які мали відбутися напередодні виборів

У Білорусі скасовують концерти, які мали відбутися напередодні виборів

Після закликів білорусів артисти почали масово відмовлятися від участі в концертах. Деякі співаки кажуть, що й не планували виступати.
У Білорусі скасовують концерти, які мали відбутися напередодні виборів
У Білорусі скасовують концерти, які мали відбутися напередодні виборів
7 Серп 2020
0
1662

У Білорусі без пояснень скасовують концерти 8 серпня – у день тиші напередодні президентських виборів, коли агітація заборонена, – оголошені місцевою владою за участю українських, російських, американських та місцевих виконавців. Про це повідомляє білоруська редакція «Радіо Свобода».

Відділ культури Вітебського міськвиконкому, Гомельський міськвиконком, Управління культури Гродненського облвиконкому, Управління по роботі зі ЗМІ та молодіжної політики Могилівського облвиконкому повідомили, що переносять концерти, призначені на 8 серпня. Причини такого рішення ніхто не пояснив.

У Мінську нібито мали виступити американські репери Tyga і Saint Jhn, білоруський співак Мэвл, російські групи Rasa, Джаро & Ханза, «Кар-мен» та «Отпетые мошенники». «Кар-мен» вирішили перенести концерт через «ситуацію, що склалася». Лідер російського гурту Rasa Віктор Поплеєв повідомив, що не виступатиме в Мінську. Про це також повідомили Джаро & Ханза та Мэвл. Репер Tyga відмовився від участі в концерті після закликів білорусів, і щоб «уникнути конфлікту з виборами в Білорусі». Saint Jhn теж не приїде до Білорусі.

У Могильові нібито мали виступити Boney M, «Сябров», «Дискотека авария», Інна Афанасьєва та «Кар-мен». 

У Бресті – Олег Винник, Юліанна Караулова, Стас П'єха та білоруська співачка із гурту «Краски» Оксана Ковалевська. У Олега Винника сказали, що співак не виступатиме та «не має жодного стосунку» до цих провладних концертів. Юліанна Караулова відмовилася від виступу, посилаючись на пандемію коронавірусної інфекції. Оксана Ковалевська теж відмовилася виступати. Як пише «Белсат», Стас П'єха проігнорує концерт.

У центрі Вітебська нібито мав відбудитися концерт за участі Григорій Лепс, Олександр Панайотов, групи «Фабрика» і «Лас Вегас». Григорія Лепс та Олександр Панайотов сказали, що не виступатимуть на концерті.

У Гродно нібито мали виступати Леонід Агутін, Володимир Пресняков, Руслан Алехно та Еліна Чага. Леонід Агутін скасував свій виступ.

У Бобруйську – Тіна Кароль, Павло Зібров, «Лісапетний батальойн» та «Песняры». Павло Зібров спростував інформацію про свою участь у заході, натомість «Лісапетний батальойн» – підтвердив. У Тіни Кароль досі не коментують цю інформацію.

У Борисові нібито мали виступати гурт KAZKA та Таїсія Повалій. Їх представники поки не коментують цю інформацію. 

Нагадаємо, 6 серпня білоруські ЗМІ повідомила, що в Білорусі 8 серпня — в день тиші напередодні президентських виборів, коли агітація заборонена, — пройдуть анонсовані владою концерти за участі українських та російських поп-зірок, американських реперів та місцевих виконавців. Зокрема, за даними медіа, у заходах мали взяти участь Олег Винник, Тіна Кароль, Павло Зібров, «Лісапетний батальйон», Таїсія Повалій, американські репери Tyga і Saint Jhn, Morandi та Boney M, Григорій Лепс, Володимир Пресняков, Леонід Агутін, Стас П'єха та інші.

Шості президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Жодні вибори президента країни (2001, 2006, 2010, 2015 років), окрім перших (1994 року), не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні.

Фото: reform.by

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 121
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 239
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 234
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 949
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 237
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду