Пітер Залмаєв заговорив українською на Прямому каналі

Пітер Залмаєв заговорив українською на Прямому каналі

З 28 березня 2020 року Пітер Залмаєв став ведучим «Великого марафону», у якому вперше заговорив українською. Проєкт також став для нього першим досвідом ведення прямого ефіру.
Пітер Залмаєв заговорив українською на Прямому каналі
Пітер Залмаєв заговорив українською на Прямому каналі
13 Квіт 2020
0
21194

Останніх два роки Пітер Залмаєв був співведучим ток-шоу The Week с Тарасом Березовцем, яке виходило в записі. Програму він вів російською. Наразі виробництво проєкту призупинили через карантин. «Зараз, через відсутність моєї програми The Week, мене кинули на прямі ефіри "Великого марафону"», – пояснив Пітер Залмаєв.

Він говорить, що перейшов в ефірі на українську не лише через квоти: «Це поширений феномен – усі канали, по можливості, переходять на українську. Мені сказали, і я вирішив сильно не комизитися. Напевно, все-таки пора. <…> Для мене це був серйозний крок, але шалено цікавий, і я шалено вдячний за "голос довіри" з боку керівництва каналу, яке кинуло мене в цю бурхливу річку – "пливи і випливеш"».  

Для Пітера Залмаєва почати вести ефір українською було випробуванням, бо він ніколи не жив в україномовному середовищі – він народився в Донецьку, проте у 18-річному віці переїхав до США. На академічному рівні пан Залмаєв вивчав загалом 11 мов, з них п’ятьма він вільно говорить. «Жорстокий парадокс у тому, що будучи з України, я не розмовляю українською», – сказав ведучий.

Він декілька місяців займався українською з репетитором, коли у вересні 2016 року приїхав зі США до України. Пітер Залмаєв мав стати співведучим Кароліни Ашіон на прямих денних ефірах. «Я повинен був відразу вести українською мовою. Коли пішли пілотні записи, зрозуміли, що я абсолютно "сирий" і не готовий вести взагалі прямий ефір, не кажучи вже про українську мову», – згадує ведучий.

Попри це, за три роки проживання в Києві він трохи підтягнув мову – читаючи українські видання, зокрема – «Український тиждень» та НВ. «Усе, що стосується української політики, я намагаюся читати українською, щоб наростити лексику, наростити обороти», – додав пан Залмаєв.

Після завершення карантину він не відкидає можливості, що й у шоу The Week заговорить українською.  

Фото: Прямий канал 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 246
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду