Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус

Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус

19 Лютого 2020
4136
19 Лютого 2020
12:30

Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус

4136
Телепродюсер і ведучий зробив відверту заяву в прямому ефірі.
Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус
Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус

Креативний продюсер телеканалу «Київ», теле- та радіоведучий Євген Лєсной у прямому ефірі програми «Панорама» на каналі «Київ» розповів, що живе з ВІЛ. Своїм зізнанням він вирішив боротися зі стигматизацією ВІЛ-інфікованих.

Випуск «Панорами» 18 лютого був присвячений епідемії ВІЛ, і ведучі В'ячеслав Соломка та Євгенія Золотоверха в прямому ефірі проходили тест на ВІЛ. До одного з прямих включень приєднався Євген Лєсной.

«Ви знаєте, багато людей вважають, що стигматизація, нерозуміння ВІЛ-інфікованих [виникають] через те, що багато відомих людей не визнають, що є ВІЛ-інфікованими. От зараз я визнаю себе ВІЛ-інфікованим. Я вже 10 років живу з ВІЛ (пізніше він уточнив, що живе з ВІЛ 12 років. – ДМ). Я креативний продюсер каналу «Київ», для когось відомий журналіст. Це – серйозна заява», – сказав Євген Лєсной.

Він розповів, що багато його друзів і навіть рідні, які залишилися в Росії, не знають, що він живе з ВІЛ. «Але велике коло моїх близьких людей, мої кохані – вони це знають, вони мене сприймають», – додав він.

На запитання ведучого Слави Соломки, чому він не розказував рідним і друзям про свій ВІЛ-позитивний статус, Євген Лєсной сказав: «Я соромився, боявся, що мене сприймуть якось не так». І додав: «Я народився й виріс в іншій країні (у Росії. – ДМ). Україна в цьому випадку дуже толерантна країна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду