СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну

СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну

Служба безпеки України повідомила, що в 2019 році не розглядала питання щодо надання дозволу на в'їзд на територію країни шведському співаку Dr. Alban, який виступав в окупованому Криму. У відомстві уточнили, що стосовно гастролів в окупованому Криму на в'їзді в Україну перевіряють лише громадян РФ.
СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну
СБУ пояснила, чому співака Dr. Alban пустили в Україну
24 Січ 2020
0
2862

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України.

«У 2019 році органами Служби безпеки України питання щодо надання дозволу (сприяння, тощо) в'їзду на територію України Albana Uzoma Nwapa не розглядались. Стосовно вказаного іноземця Службою безпеки України рішення про заборону в'їзду на територію України не приймалось. Водночас зазначаємо, що відповідно до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" Служба безпеки України здійснює перевірку виключно громадян держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що вживати заходів у випадках незаконного перетину кордону з окупованими територіями має Державна прикордонна служба.

Нагадаємо, 16 грудня 2019 року шведський артист Dr. Alban написав у соцмережі Instagram, що прибув до України, щоб виступити на концерті «Кварталу 95». Він розповів, що попри заборону в'їзду зміг потрапити в Україну «за сприяння Володимира Зеленського». Згодом артист виправив свій допис у соцмережі, видаливши слова про те, що зміг потрапити в Україну за сприяння президента. Пізніше у ДПСУ заявили, що заборони від правоохоронців на пропуск в Україну співака не було. У Представництві президента України в АР Крим також сказали, що стосовно співака «жодних обмежень щодо його в’їзду на територію України не було».

13 січня 2020 року Служба безпеки України повідомила, що не має інформації про заборону на в’їзд у країну шведському співаку Dr. Alban.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 143
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 261
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 265
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 971
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 265
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду