Фейсбук видалив акаунт Андрія Портнова

Фейсбук видалив акаунт Андрія Портнова

Дмитро Золотухін помітив зникнення профілю колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича
Фейсбук видалив акаунт Андрія Портнова
Фейсбук видалив акаунт Андрія Портнова
6 Лист 2019
0
7048

Ексзаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував скріншот зі сторінки у соцмережі колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова – з поміткою про те, що цей обліковий запис було видалено. До скріншоту Золотухін додав колаж з фотографій Портнова та Марка Цукерберга й прокоментував, що навіть не знає, за кого буде вболівати в цій ситуації.

Деякі медійники приєналися до жартів на цю тему. Зокрема Денис Бігус жартома припуств, що після видалення сторінки Портнова з мережі той може викласти в Телеграм адресу водія Цукерберга. А Михайло Ткач в коментарях додав: «Та ІНН всіх, хто лайкнув цей допис».

Нагадаємо, 31 жовтня чиновник часів президентства Віктора Януковича Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності. Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто.

У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

Президент «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних співробітників проєкту «Схеми» та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова.

При цьому 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

Згодом він заявив, що отримає посвідчення журналіста, щоб «офіційно спостерігати» за медійниками. 4 листопада Андрій Портнов сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна», де 3 листопада відбулася прем’єра програми «Портnow». Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи».

4 листопада Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Андрія Портнова.

Фото: скріншот відео

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 246
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду