Юлія Мендель в Токіо знову вразила журналістів своєю поведінкою

Юлія Мендель в Токіо знову вразила журналістів своєю поведінкою

Журналістка Олеся Мєдвєдєва обурилася «непрофесійністю» речниці президента, яка влазила в кадр під час інтерв’ю
Юлія Мендель в Токіо знову вразила журналістів своєю поведінкою
Юлія Мендель в Токіо знову вразила журналістів своєю поведінкою
24 Жов 2019
0
5909

Журналістка та видеоблогерка Олеся Мєдвєдєва на своїй сторінці у Фейсбуці обурилася поведінкою речниці президента Юлії Мендель під час інтерв’ю Володимира Зеленського в Японії. Мова про коротке спілкування з журналістами видання «Сьогодні». Під час інтерв'ю за спиною президента декілька разів визирає речниця, потрапляючи в кадр.

«За 11 хвилин інтерв’ю 4 рази ось ця людина визирнула з-за стіни в різні моменти, розмахувала руками, якимись паперами, жестами пояснювала, що, мовляв, все, досить, – написала Олеся Мєдвєдєва. – Ніколи так не робіть, будь ласка. Це найжахливіший приклад роботи пресробітника з політиком. Непрофесійно. Жах просто».

Інтерв'ю, в якому Юлію Мендель можна побачити по таймкодах: (3:48); (3:51); (9:03 - 9:09); (10:11 - 10:14).

>

Нагадаємо, наприкінці вересня Юлія Мендель штовхнула журналіста «Схем» Сергія Андрушка, намагаючись «захистити» президента Володимира Зеленського та голову ОП Андрія Богдана від незручних запитань.

Наступного дня речниця пояснила, що «зупиняла» журналіста, бо той «втручався в особистий простір» першої особи держави. Але, вочевидь, вона робила це занадто наполегливо.

Про перешкоджання журналістській діяльності з боку речниці президента України заявили ще троє журналістів: Крістофер Міллер з «Радіо Свобода», Наталія Шимків з видання «Лівий берег» та Данило Яневський, який заявив, що написав на пані Мендель заяву до поліції.

Вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів. Спільнота незалежних журналістів «Ініціатива 34» висловила вимогу звільнення речниці за непрофесійність. Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Зеленського публічно відреагувати на «загрозливе» перешкоджання роботі журналістів.

Єдиною реакцією на заклики медійників був жарт президента. Через декілька днів після скандалу, розпочинаючи брифінг, Зеленський звернувся до Мендель: «Юля, ви сьогодні нікого не штовхали?».

5 жовтня речниця президента Юлія Мендель у коментарі журналісту Максиму Опанасенку сказала, что Сергій Андрушко не натякав їй, що ображається, і закликала «говорити не тільки про свободу слова, а й про стандарти журналістики», налагоджувати діалог. Андрушко на це повідомив, що готовий до діалогу, але з новим речником президента.

Члени Ради зі свободи слова закликали президента вжити заходів щодо ситуації з Мендель для налагодження комунікації.

10 жовтня під час пресмарафону Володимир Зеленський сказав, що захищає свою речницю Юлію Мендель в інциденті з українськими журналістами. Він сказав, що Юлія Мендель зробила помилку як будь-яка жива людина, водночас нагадав, що журналіст проєкту «Схеми» Сергій Андрушко раніше часто потрапляв у подібні ситуації, бо поводить себе некоректно.

Редакція «Схем», своєю чергою, відкинула звинувачення, що Сергій Андрушко вів себе неетично та «накидувався» на когось.

Фото: Фейсбук

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 123
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 244
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 241
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 953
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 241
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду