Дубінський посміявся над журналістом «Радіо Свобода», пропонуючи його штовхнути, як Мендель

Дубінський посміявся над журналістом «Радіо Свобода», пропонуючи його штовхнути, як Мендель

8 Жовтня 2019
3845
8 Жовтня 2019
15:18

Дубінський посміявся над журналістом «Радіо Свобода», пропонуючи його штовхнути, як Мендель

3845
Депутат від партії «Слуга народу» зняв відео про те, як Андрушко відмовляється від кави та чекає на коментар на холоді
Дубінський посміявся над журналістом «Радіо Свобода», пропонуючи його штовхнути, як Мендель
Дубінський посміявся над журналістом «Радіо Свобода», пропонуючи його штовхнути, як Мендель

Ексжурналіст, нардеп від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський на своєму каналі в YouTube виклав відео під назвою «Андрушко не йде пити каву». На ньому журналіст «Радіо Свобода» Сергій Андрушко, якого речниця президента України Юлія Мендель відштовхнула від Володимира Зеленського при спробі поставити запитання, відмовляється від кави, яку пропонує йому Вікторія Страхова під Адміністрацією президента.

За кадром Дубінський сміється та припускає, що журналіст боїться, що його отруять. В той же час Вікторія Страхова заявляє на камеру, що Сергій Андрушко та його оператор знаходяться на вулиці вже довгий час, при тому, що там досить холодно.

«Помітьте, до речі, Андрушка ніхто не штовхав, – продовжує жартувати Дубінський. – Хоча я йому пропонував, казав: «Треба тебе штовхнути, щоб ти почувався як вдома». А зараз ще КЗОТ відмінять і буде важко. От взагалі важко без КЗОТу: робота на холоді, каву брати неможна. Сувора робота на «Радіо Свобода»».

Нагадаємо, що наприкінці вересня Юлія Мендель відзначилася тим, що штовхалася з журналістом «Схем» Сергієм Андрушком, намагаючись «захистити»  президента Зеленського та голову ОП Андрія Богдана від незручних запитань.

Наступного дня речниця пояснила, що «зупиняла» журналіста, бо той «втручався в особистий простір» першої особи держави. Але, вочевидь, вона робила це занадто наполегливо. 

Про перешкоджання журналістській діяльності з боку речниці президента України заявили ще двоє журналістів: Крістофер Міллер з «Радіо Свобода» Крістофер Міллер та Наталія Шимків з видання «Лівий берег».

Вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів. Спільнота незалежних журналістів «Ініціатива 34» вимагає звільнення речниці за непрофесійність. 

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Зеленського публічно відреагувати на «загрозливе» перешкоджання роботі журналістів.

Єдиною реакцією на заклики медійників був жарт президента. Через декілька днів після скандалу, розпочинаючи брифінг, Зеленський звернувся до Мендель: «Юля, ви сьогодні нікого не штовхали?».

3 жовтня головний редактор YouTube-проєкту «Ісландія», колишній шефредактор новин «РБК-Україна» Сергій Грішин розповів у соцмережі, що ходив до Офісу президента України, аби подарувати Зеленському повідок та намордник. Вони, за словами медійника, необхідні президенту для роботи з його речницею Юлією Мендель.

5 жовтня речниця президента Юлія Мендель у коментарі журналісту Максиму Опанасенку сказала, что Сергій Андрушко не натякав їй, що ображається, і закликала «говорити не тільки про свободу слова, а й про стандарти журналістики», налагоджувати діалог.

Фото: Інстаграм

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3845
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду