Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

7 Серпня 2019
3879
7 Серпня 2019
14:52

Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

3879
Джерела «Детектора медіа» розповіли, що в «Життя відомих людей» на «1+1» наполегливо запрошували більшість співробітників «Зіркового шляху» каналу «Україна».
Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)
Хантинг по-плюсівськи: як з проєкту телеканалу «Україна» переманювали цілу команду (ДОПОВНЕНО)

На телеканалі «1+1» нещодавно оголосили запуск нового проєкту – «Життя відомих людей» з ведучими – актором, володарем звання Mister Sea World Богданом Юсипчуком та співачкою Tayanna. За форматом цей проєкт – «телевізійний журнал, у якому покажуть ексклюзивні історії з життя знаменитостей: зірок шоубізнесу, спортсменів, політиків та бізнесменів».

Дещо схожий проєкт уже кілька років – з 2015-го – існує на телеканалі «Україна» під назвою «Зірковий шлях», у якому глядачам обіцяють «висвітлювати найактуальніші новини й оригінальні репортажі про життя багатих і знаменитих».

Схожість форматів на каналах-конкурентах – цілком звична ситуація. Проте джерела «Детектора медіа» повідомили, що напередодні оголошення запуску нового проєкту телеканалу «1+1» команда «Зіркового шляху» каналу «Україна» зазнала хантингу з боку конкурентів. Відтак, напередодні запуску нового сезону «Зіркового шляху» неочікувано з нього пішли три редактори, які до останнього брали активну участь у розробці подальшої стратегії програми та, певною мірою, були її «обличчями»: Катерина Король, Марина Синьоока та Леся Йовхіменко. Двоє перших повідомили колегам про те, що тепер працюють на каналі «1+1», Леся Йовхіменко поки що не розкриває нове місце працевлаштування.

За словами джерел «Детектора медіа», на термінових зборах співробітників «Зіркового шляху» після звільнення трьох членів команди більшість журналістів та редакторів зізналася в тому, що протягом декількох місяців, починаючи з квітня, їх активно запрошували на проєкт «1+1», обіцяючи кращий графік роботи та більшу, ледь не вдвічі, заробітну платню.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до пресслужби каналу «1+1». На каналі не відповіли на запитання, скільки фахівців перейшли із «Зіркового шляху» в «Життя відомих людей» і на які посади, але повідомили, що над проєктом працює нова редакція.

«Над створенням проекту «Життя відомих людей» працює нова редакція під керівництвом Антона Степюка. До неї, в тому числі, долучилися колеги, які раніше працювали на інших каналах. У креативній галузі давно головною мотивацією є не гроші, а бажання втілювати нові ідеї та кидати виклик самому собі. Наш проект дає такі можливості, і ми раді, що знайшли однодумців», - прокоментувала директорка ранкового мовлення Юлія Жмакіна.

За чутками, на «1+1» проект «Життя відомих людей» запустили поки що в тестовому режимі – на три місяці – після чого, ймовірно, програма може бути закритою або переформатованою, а умови для співробітників змінені.

У пресслужбі каналу не розкривають запланованої кількості епізодів «Життя відомих людей», оскільки це конфіденційна інформація.

У пресслужбі каналу «Україна» підтвердили перехід кількох співробітників «Зіркового шляху» в інші проєкти, не уточнивши, скільки людей та з яких посад пішли. «За майже п'ять років в ефірі "Зірковий шлях" виховав багато чудових фахівців, на яких завжди є високий попит на ринку. Так, кілька наших колег перейшли в інші проекти. Бажаємо їм успіхів на новому місці. Натомість до команди "Зіркового шляху" приєдналися нові, молоді журналісти, які зроблять наш проект ще більш цікавим», – повідомила пресслужба.

Фото: kanalukraina.tv, 1plus1.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду