Обираємо ЗеРечника. Голосування

Обираємо ЗеРечника. Голосування

«Детектор медіа» пропонує кілька кандидатур на посаду речника новообраного президента.
Обираємо ЗеРечника. Голосування
Обираємо ЗеРечника. Голосування
4 Трав 2019
0
5207

Новообраний президент Володимир Зеленський оголосив конкурс на речника глави держави. Посада відповідальна і досить перспективна. Минулі прес-секретарі президентів зробили кар’єру у великій політиці та медіа. Так, Ірина Геращенко, яка майже два роки була прес-секретарем Віктора Ющенка, поринула в депутатство і дійшла до посади першого віце-спікера Верховної Ради. Ганна Герман після кількох років роботи прес-секретарем, радником і фактично речником Віктора Януковича, теж стала народною депутаткою (щоправда, після втечі патрона та проведення дострокових виборів вона до парламенту вже не потрапила). Олена Громницька, яка була прес-секретарем Леоніда Кучми, після його президенства очолює різні медійні проекти («Профіль», «Главред-медіа», «Сьогодні Мультимедіа», Український інститут розвитку медіа тощо). А інший прес-секретар Леоніда Кучми Олександр Мартиненко багато років очолює інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Володимир Зеленський у своєму нью-відеозверненні назвав три основні критерії для свого речника: знання як мінімум трьох мов (українська, англійська обов’язково), досвід роботи в журналістиці чи в публічній сфері та готовність працювати 24/7. Майбутній гарант також вказав мейл hr@ze2019.com, на який варто надсилати резюме. Читачі «Детектора медіа», багато з яких точно відповідають топ-3 критеріям відбору на цю посаду, можуть долучитися до конкурсу.

Та оскільки всі важливі рішення пан Зеленський обіцяв ухвалювати після обговорення з громадськістю, «Детектор медіа» вирішив дати можливість своїм читачам допомогти новообраному президенту і проголосувати за можливі кандидатури на посаду речника, яких пропонує наша редакція.

Ірина Побєдоносцева

Директорка з розвитку студії «Квартал 95», кінознавець та піарниця з великим досвідом, очолювала прес-служби та відділи маркетингу каналів і продакшнів «1+1», «Інтер» та Film.ua. Засновниця інтернет-видання «Йод», афілійованого зі студією «Квартал 95». Під час виборчої кампанії Володимира Зеленського фактично займалася його зв’язками з мас-медіа, ЗМІ називали її прес-секретарем кандидата в президенти, а зараз називають прес-секретарем новообраного президента.

Олена Фроляк

В Олени багаторічний досвід роботи в журналістиці та медійній сфері, оскільки з 2000 року вона працює ведучою ICTV, а з 2008 очолює інформаційну службу каналу. До того ж Володимир Зеленський очевидно симпатизує ведучій та поважає її професійні навички, адже саме її він запросив бути модератором на його сцені під час дебатів на стадіоні.

Степан Казанін

Історія з серіалом «Слуга народу» ключова і досить символічна для майбутнього гаранта. Адже Володимир Зеленський спершу спробував себе в ролі глави держави на кіноекрані, а вже потім переніс цей сценарій у реальне життя. Тому і свого речника він може обирати за таким же принципом. Спічрайтера та помічника Василя Голобородька у серіалі зіграв саме Степан Казанін.

Євген Кошовий

Ще один соратник Володимира Зеленського по сцені та екрану. Певно, найбільш упізнаваний (крім самого пана Зеленського) для шанувальників «Кварталу 95» актор, широкому загалу більш відомий як «Лисий з Кварталу». У Євгена великий досвід публічних пародій. Українською він спілкується нечасто. Але з огляду на надпис на його одязі під час дебатів (POHUY), ніщо не може вивести його з рівноваги, а це дуже важливо для режиму роботи 24/7.

Наталя Мосейчук

Ведучі каналу «1+1» вже не вперше стають речниками президентів. Згадати хоча б Ірину Ваннікову, яка була прес-секретарем Віктора Ющенка. А Наталя Мосейчук просто таки заслужила цю посаду. Усю виборчу кампанію вона демонструвала емоційність в обговореннях, які стосувалися Володимира Зеленського, і під час ефірів, коли гостями ток-шоу «Право на владу» були обидва кандидати. Речник з таким гарячим серцем може стати надійним плечем для президента.

Сергій Притула

Шоумен і ведучий Нового каналу відповідає всім зазначеним Володимиром Зеленським критеріям. Головне – з українською й англійською мовами та почуттям гумору у нього все ОК, він має досвід спілкування з іноземними представниками «Євробачення». До того ж, Сергій був готовий виступити модератором дебатів на стадіоні «на безоплатній основі». А перспективи в політиці Зеленського Сергій бачив ще до того, як той офіційно заявив, що йде в президенти.

Савік Шустер

Батько численних політичних ток-шоу на українському телебаченні вже пережив пік своєї популярності в українському медійному просторі. Тому цілком може розпочати нову віху своєї кар’єри. Можливо, в Україні згадають його колишній авторитет як модератора «Свободи слова» та «Шустер live». Принаймні про нього не забуває нардеп і колишній журналіст Сергій Лещенко, який консультував Володимира Зеленського і наполягав на дебатах лише за участю Савіка Шустера.

Дмитро Гнап

Журналіст-розслідувач і сам має президентські амбіції. Але після того, як його участь у передвиборчій кампанії несподівано завершилась, він може себе спробувати в конкурсі на речника глави держави. До того ж, відбір на цю посаду не потребує обов’язкової застави у 2,5 мільйона гривень і їх не доведеться збирати у своїх однодумців.

Майкл Щур

Ідеальний образ для речника президента. Великий медійний досвід, у тому числі й робота на «Телебаченні Торонто». Почуття гумору, вміння вживатися в образи. Володіє англійською та українською. Як виходець з української діаспори в Канаді, зможе налагодити контакти новообраного президента із закордонною пресою та підняти авторитет нового гаранта серед співвітчизників закордоном.

Ольга Фреймут

Ольга має ступінь магістра міжнародної журналістики. Як і Володимир Зеленський, вона точно знає, що таке успіх. Гостра на язик і за словом у кишеню не полізе, дискутуючи із журналістами. Минулого року вирішила змінити амплуа ревізорки й панянки на ведучу гумористичного ток-шоу. Сподіваємося, готовність Ольги до експериментів не вщухла після дострокового закриття шоу «Оля». До того ж, ведуча точно знає декілька мов, а ще може у вільний час навчати президента гарних манер.

Олег Винник

Найнеочікуваніший кандидат. Та якщо Володимир Зеленський обере його, він не прогадає. Олег знає багато мов, у тому числі мову жіночого серця і мову молодих вовчиць, має наснагу багато працювати і ще й додасть популярності Володимиру Зеленському – так, що в нього буде не 73%, а всі 90%.

Ілюстрація: Res Publica

Фото: архів "Детектора медіа", Facebook, Facty.ua, ICTV.ua

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 123
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 244
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 239
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 952
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 240
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду