Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»

Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»

5 Березня 2019
3626
5 Березня 2019
10:51

Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»

3626
Фігурант журналістського розслідування проекту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, публічно прокоментував результати журналістського розслідування.
Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»
Син Гладковського у відповідь «Нашим грошам» запустив фейсбук-проект «Ваші гроші»

Для відповіді «Нашим грошам» було створено спеціальну фейсбук-сторінку «Ваші гроші з Ігорем Гладковським» і знято відеоролик за участі Ігоря Гладковського. У ролику він демонструє, як за допомогою спеціальної програми можна «зробити будь-яку неіснуючу розмову реальною».

У відео він заявив, що головна мета і причина появи розслідування «Наших грошей» – «дискредитувати чинного президента Петра Порошенка під час виборчої кампанії».

Наприкінці відео Ігор Гладковський анонсував: «А ще дуже скоро ви дізнаєтеся, хто насправді зліпив цей фейк та злив його журналістам».

У відео використовуються колажі із зображенням бізнесмена Ігоря Коломойського, який вважається опонентом президента Петра Порошенка, фрагменти відео з Денисом Бігусом.

Нагадаємо, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проекту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» (проект Дениса Бігуса) про корупцію в оборонному секторі держави, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

4 березня Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Увечері 4 березня в ефір вийшла третя частина розслідування «Корупція в оборонці - продовження. Гладковський і Укроборонпром (таємна переписка)».

Ще до виходу розслідування, 22 лютого, Денис Бігус заявляв, що за офісом редакції стежать невідомі особи, він пов’язував це з анонсованим раніше сюжетом журналістки Лесі Іванової про корупцію в оборонній сфері України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3626
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду