Львівське видання опублікувало розцінки на джинсу. Беруть недорого

Львівське видання опублікувало розцінки на джинсу. Беруть недорого

І як тепер знати, які з їхніх перлів були самородними, а які — замовними?
Львівське видання опублікувало розцінки на джинсу. Беруть недорого
Львівське видання опублікувало розцінки на джинсу. Беруть недорого
18 Січ 2019
0
3063

Сайт львівської газети «Високий замок» у розділі про рекламні послуги пропонує розмістити матеріал без позначки «реклама». Джинса (а саме так подібна публікація називається в народі) коштуватиме замовникові на 15% більше, ніж легальна реклама. Відколи прайс на джинсу висить на сайті, ми не знаємо, але нещодавно його знайшла й показала своїм читачам журналістка проекту «Наші гроші. Львів» Олександра Губицька.

«Багато хто це робить, але тихо, очі ховають. А тут люди сміливі — чесно кажуть: доплати 15% і можна позначку реклама” не ставити», — прокоментувала Олександра. Закон «Про рекламу» вимагає позначати всі рекламні матеріали словами «реклама» чи «на правах реклами». Але цей закон не поширюється на сайти газет — лише на друковані версії. Ось «Високий замок онлайн» і розкошує.

Втім, коли люди почали поширювати скриншот із гнівними коментарями, в редакції щось запідозрили. Протягом дня після публікації інформацію на сторінці оновили, прибравши пункт про джинсу із прайсу.

Проте звістка посіяла сумнів у душах читачів. Виходить, що будь-який із наших улюблених шедеврів «Високого замку онлайн» міг бути прихованою рекламою! Наприклад, ця стаття:  

Можливо, метою авторки було не викликати іспанський сором у читачів газети, а пропіарити готель чи бізнесмена, якому він належить? Тепер ми цього ніколи не дізнаємось.

Або інша історія: дві журналістки «Високого замку» скористались акцією «Бієнале довіри», щоб поїсти на шару. Авторка чесно описала все як було:

«На наш погляд, смак страв у цьому ресторані можна оцінити на «тверду четвірку». Беремо рахунок. За напої заплатила повну вартість — 180 гривень. Чек за страви кухні — 625 гривень. Оскільки не все засмакувало і персонал зіпсував атмосферу, я заплатила 40 гривень (хоча напередодні акції планувала заплатити 50% від суми в чеку, плюс дати офіціанту щедрі чайові). На прощання отримали від персоналу «кислі обличчя»…

Можливо, й це була не самовикривальна наївність, а чиясь прихована реклама?

І нарешті — інтерв’ю з родиною Садових, проілюстроване фотографіями, які ми на місці родини або піарників львівського мера (він же кандидат у президенти) наполегливо просили б замінити на щось пристойніше. Особливо від рук фотографа постраждали діти й свійські тварини. В кінці матеріалу є не менш трешове відео:

Згідно з прайсом, рекламне інтерв’ю, підготовлене журналістом видання, коштує у «Високому замку» 5300 гривень. Плюс 795 — 15% за відсутність позначки «реклама». 6095 гривень за таке? Як співала львівська група «Лесик Бенд», «та най ’го качка копне в задницю за дорогу таку полядвицю».

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду