«Слава Україні!»: медійники долучилися до флешмобу на фейсбук-сторінці ФІФА

«Слава Україні!»: медійники долучилися до флешмобу на фейсбук-сторінці ФІФА

9 липня українські користувачі соціальної мережі Facebook запустили масовий флешмоб проти Міжнародної федерації футболу ФІФА.
«Слава Україні!»: медійники долучилися до флешмобу на фейсбук-сторінці ФІФА
«Слава Україні!»: медійники долучилися до флешмобу на фейсбук-сторінці ФІФА
10 Лип 2018
0
3991

Суть флешмобу проста: користувачі заходять на офіційну сторінку ФІФА на Facebook і в розділі «Відгуки» ставлять оцінку «1 зірка» (одна з п’яти зірок) і залишають відгуки зі словами «Слава Україні!», «Glory to Ukraine» або щось інше на підтримку України та Хорватії.

Причиною флешмобу стала ситуація довкола хорватського футболіста Домагоя Віди і члена делегації збірної Хорватії Огнєна Вукоєвича. Вони після матчу збірних Хорватії та Росії на Чемпіонаті світу з футболу, в якому перемогла Хорватія, записали й виклали в соцмережах коротке відео. На ньому Віда вигукнув: «Слава Україні!», а Вукоєвич додав: «Це перемога за “Динамо” і за Україну. Хорватія вперед». Після публікації відеоролика Віда отримав попередження від ФІФА (ФІФА навіть розглядала можливість відсторонити його на дві гри). А Федерація футболу Хорватії виключила Вукоєвича зі складу хорватської делегації на Чемпіонаті світу з футболу.

Станом на 12:00 10 липня сторінка FIFA має оцінку 1,3 зірок і зібрала 285 тис. відгуків, серед них – 155 тис. відгуків з оцінкою «1 зірка». Водночас деякі українські користувачі Facebook, залишаючи відгуки «Слава Україні», ставлять сторінці FIFA й вищі оцінки, ніж «1 зірка».

До флешмобу долучилися десятки українських журналістів і медійників. Серед них – головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва, ведучий програми «Наші гроші» Денис Бігус, перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк, екс-ведуча програми «Простономіка» Катерина Венжик, головний редактор «Радіо НВ» Валерій Калниш, ведуча «UA: Першого» Ольга Сніцарчук, головний редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко, телепродюсер Ілларіон Павлюк та багато інших.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду