«Ви прийшли сказати нам, які ми паскуди»: відеофрагменти дискусії про Суспільне мовлення у Львові

«Ви прийшли сказати нам, які ми паскуди»: відеофрагменти дискусії про Суспільне мовлення у Львові

Як зустріч Суспільного з громадськістю у Львові перетворилася на шоу
«Ви прийшли сказати нам, які ми паскуди»: відеофрагменти дискусії про Суспільне мовлення у Львові
«Ви прийшли сказати нам, які ми паскуди»: відеофрагменти дискусії про Суспільне мовлення у Львові
1 Лют 2018
0
3639

У Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) тривають реформування контенту та оптимізація штату регіональних філій. Серед 23 філій найбільше лихоманить львівську, де з понад 300 співробітників у штаті має залишитися 90, а старим програмам не знаходиться місця в новій сітці мовлення.

Львівська інтелігенція поважного віку та громадські активісти вже більше місяця влаштовують пікети, протести, скандали, прес-конференції проти нової продюсерки Львівської філії НСТУ (ТРК «Львів» і Львівське обласне радіо) Уляни Антоник і тимчасової виконувачки обов’язків менеджерки Наталії Степанової.

31 січня у Львівському телецентрі відбувся публічний діалог представників громадськості та керівництва НСТУ, щоб дещо загасити львівське «полум’я» навколо реформи Суспільного мовлення. Керівництво філії планувало «розставити крапки над “і” та розвінчати міфи» про реформу. Але щось пішло не так. І зустріч тривалістю понад три години перетворилася на шоу з прямоефірним стрімом у «Фейсбуці», яке блогер Ігор Лило назвав «найрейтинговішою програмою» львівського ТБ за останні багато років.

Стурбовану громадськість у цьому діалозі представляли викладач факультету журналістики Львівського національного університету ім. Франка Василь Лизанчук, художній керівник Національного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун, працівник Львівської філії НСТУ Василь Глинчак, громадський діяч, колишній власник і головний редактор газети «Суботня пошта» (тепер «Львівська пошта»), голова Громадської ради при ГУ МВС у Львівської області Рустам Курбанов, екс-працівниця ТРК «Львів», колишня старша режисерка колишньої дирекції політичних програм Світлана Хитрова, священики, співробітники філії, які працюють або які потрапили під скорочення, та інші небайдужі. Від них глядачі стріму почули монологи про «найкраще у Європі» львівське радіо, «україноцентричний Львів» і «проект Аласанії, яким керує Аваков».

Суспільне мовлення представляли члени правління НСТУ Юрій Макаров, Інна Гребенюк і Роман Вінтонів, генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін, PR-директор НСТУ Вікторія Сидоренко, продюсер Львівської філії Уляна Антоник. Вони фактично змушені були відбиватися від атак громадськості. «Ви зібралися не для того, щоб з нами поговорити, і тим більше не для того, щоб дізнатися про реальні проблеми... Ви прийшли для того, щоб сказати нам, які ми паскуди», – зауважив Юрій Макаров.

Про змістовну частину дискусії ви можете прочитати в наших новинах про пітчинги, переможці яких робить програми за грантові кошти, про те, чому обласне радіо має переїхати з приміщення, яке орендує у міської влади за 1 грн на місяць, про політичну рекламу та як у Львові ностальгують за піаром губернатора в ефірі.

А тут ми пропонуємо переглянути добірку відео інтернет-видання «Варіанти» – що про Суспільне і «реформаторів з Києва» думає львівська спільнота.

Відео: «Варіанти»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 243
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 243
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду