Нового сезону «Сватів» не буде: в «Кварталі 95» офіційно та неофіційно прокоментували заборону серіалу

Нового сезону «Сватів» не буде: в «Кварталі 95» офіційно та неофіційно прокоментували заборону серіалу

30 Листопада 2017
2924
30 Листопада 2017
15:13

Нового сезону «Сватів» не буде: в «Кварталі 95» офіційно та неофіційно прокоментували заборону серіалу

2924
Володимир Зеленський зняв нове відеозвернення
Нового сезону «Сватів» не буде: в «Кварталі 95» офіційно та неофіційно прокоментували заборону серіалу
Нового сезону «Сватів» не буде: в «Кварталі 95» офіційно та неофіційно прокоментували заборону серіалу

На офіційному сайті Студії «Квартал 95» з’явилася офіційна заява щодо заборони серіалу «Свати». В ній йдеться про те, що таке рішення відомств є абсурдним та суперечить здоровому глузду.

Публікуємо повний текст заяви:

«Заборона 6 сезонів серіалу «Свати», які були відзняті у період з 2008 до 2013 роки, - це абсурдне рішення, яке суперечить здоровому глузду. Його єдина мета – відвернути увагу суспільства від гострих актуальних проблем: війна на сході, економічна та політична криза в країні, погіршення рівня життя.

Спекуляції на псевдопатріотичну тему на адресу «Сватів» безпідставні. Студія «Квартал 95» неодноразово заявляла про свою громадянську позицію, ми – за вільну і незалежну Україну, в якій відстоюють громадянські права і демократичні свободи. Але не порушують їх.

«Свати» – це український серіал, який знімався в нашій країні, давав роботу сотням українських кінематографістів, поповнював державний бюджет України. Ми наполягаємо на тому, що це український продукт, всупереч висловлюванням деяких державних чиновників від кіно. Це серіал, нагороджений численними професійними преміями в Україні та світі – 12  премій «Телетріумф», нагороди «Телезірка», участь у престижних міжнародних фестивалях, високі рейтинги. Це серіал, популярний у всьому світі, який просуває Україну на міжнародній арені.

Це серіал, який люблять мільйони людей. Саме вони чекали від нас продовження «Сватів». Але наразі його не буде. «Квартал 95» завжди працював і працює у правовому полі. Ми будемо відстоювати наші права в міжнародних судових інстанціях доти, доки не буде сформована чітка і прозора система регуляції кінематографічної і телевізійної галузей в Україні. Хто і на якій підставі приймає рішення про те, кого вносити в список осіб, що представляють загрозу національній безпеці України? Хто приймає рішення про відкликання прокатних посвідчень? Чому в цій схемі простежується вибірковий підхід?  У Мінкульті, СБУ, Нацраді і РНБО немає відповідей на ці питання. Є тільки «чорний» список, в якому завтра може опинитися будь-хто. Цим списком зручно маніпулювати, використовуючи його в недобросовісній конкурентній боротьбі або в політичній грі.

Ми дякуємо всім, хто нас підтримав. Вас багато – діячів кіно, акторів, продюсерів, журналістів, блогерів, воїнів АТО, звичайних глядачів. Ми дякуємо владі, за те що нас не забули. І ми не забудемо». 

Також художній керівник Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський, який вже неодноразово записував відеозвернення щодо заборони серіалу, виклав в мережу ще одне відео. В ньому артист показав ситуацію з цим проектом на прикладі «гри в наперстки», в якій, на його думку, найважливішим питанням є навіть не те, в якому стаканчику приховані «Свати», а в тому, хто крутить наперстки.

Нагадаємо, СБУ заборонила актору серіалу Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Заступник голови Держкіно Сергій Неретін повідомив, що відомство відреагує на заборону в'їзду Службою безпеки України акторові українського серіалу «Свати» Федору Добронравову, тільки-но одержить відповідні документи від Міністерства культури.

Художній керівник Студії «Квартал 95» Володмир Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав боротися з кумівством, а не із «Сватами».

28 листопада Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» - Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

 

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2924
Читайте також
07.12.2017 12:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
11 972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду