«Телеканал "Прямий" роблять філіалом 5 каналу Порошенка» – Юлія Тимошенко поскаржилася на промивання мізків

«Телеканал "Прямий" роблять філіалом 5 каналу Порошенка» – Юлія Тимошенко поскаржилася на промивання мізків

9 Листопада 2017
8479
9 Листопада 2017
10:51

«Телеканал "Прямий" роблять філіалом 5 каналу Порошенка» – Юлія Тимошенко поскаржилася на промивання мізків

8479
Лідер ВО «Батьківщина» в інтерв’ю з Наталією Влащенко розповіла, що президент контролює 90% телевізійних каналів
«Телеканал "Прямий" роблять філіалом 5 каналу Порошенка» – Юлія Тимошенко поскаржилася на промивання мізків
«Телеканал "Прямий" роблять філіалом 5 каналу Порошенка» – Юлія Тимошенко поскаржилася на промивання мізків

Днями гостею студії проекту Наталії Влащенко HARD на телеканалі ZIK стала лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Однією з тем, яку обговорювали пані в ефірі, стала медична реформа. Але перед тим, як перейти безпосередньо до обговорення перспектив від ухвалення закону, нардеп вирішила розповісти про «мафію в медіа» – це, на думку Тимошенко, напряму пов’язано з темою реформування медицини.

«Те, що називають реформами, треба чітко сказати, реформами не є, – заявила Тимошенко. – І просто сьогодні знову новий президент зібрав в своїх руках 90% телевізійних каналів. Я дякую, до речі, ZIK за те, що він стоїть в незалежній позиції. І ви, пані Наталя, одна з тих журналістів, яка демонструє високий клас незалежної журналістики. Я можу сказати те саме про NewsOne – ще тримається NewsOne. Але подивіться на весь інший інформаційний простір, який називає реформи, як відбуваються, щастям и благом для України. А насправді це вбивство українців».

Далі лідер «Батьківщини» заявила, що ICTV, СТБ та Новий канал працюють на Петра Порошенка. Після цієї заяви Тимошенко пустилася в аналіз діяльності каналу «112 Україна». Так нардеп заявила, що «канал покладений під президента України», а всі експерти та політики, які з’являються в його ефірі, належать до «лабораторії адміністрації президента».

«Там сидить сьогодні керівником каналу Бенкендорф, який працював на Януковича, – продовжила розповідь про канал «112 Україна» Тимошенко. – Зараз він працює на Порошенка. Я хочу вам сказати, що там для видимості пускають раз на місяць якихось опозиціонерів – мене пускають туди раз на місяць – але цей канал повністю працює на Порошенка».

До речі, тут же Тимошенко заявила, що той самий канал «112 Україна» через підставних осіб належить Віктору Януковичу та Олександру Захарченку. За її словами, вони віддали мовник в управління Порошенка, що, як гадає політик, означає, що всі вони залишаються однією командою.

Щодо «Інтеру» та «1+1» Тимошенко зазначила, що вони не є «обслуговуючим персоналом Порошенка», але, за її словами, «кожен сюжет там контролюється під загрозою кримінальних справ для власників».

«Я просто хочу, щоб люди знали, через які канали телебачення їм аж до шлунку промивають мізки, – звернулася до глядачів Тимошенко. – Зомбування іде такого масштабу, що, якщо люди не будуть розбиратися, нам не впоратися з цією мафією».

Ну й наостанок Юлія Тимошенко вирішила «викрити» правду щодо Прямого каналу, який, як відомо, було створено на базі телеканалу Tonis.

«В часи Януковича син Януковича купив канал Tonis, – розповіла лідер «Батьківщини». – І зараз, при тому, що санкції проти Януковича і його родини запроваджені на світовому рівні,  президент через Кононенко, через своє корумповане оточення купують у сина Януковича канал Tonis, перетворюють його в Прямий канал і роблять практично філіалом 5 каналу Порошенка,  де зібрали за великі гроші весь журналістський бомонд, і там промивають мізки з ранку до ночі країні, думаючи, що люди в це повірять».

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишалося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

Водночас колишній власник телеканалу Tonis Володимир Костерін вважає, що свого часу телеканал у нього незаконно відібрали на користь Олександра Януковича. Юридичні радники пана Костеріна розповіли «Детектору медіа» подробиці тієї старої історії та свою думку про те, що з каналом відбувається тепер.

3 травня з єдиного державного реєстру стало відомо, що Володимир Макеєнко став одноосібним власником ТОВ «Телеканал “Тоніс”» зі статутним капіталом розміром 16 млн 731 тис. 250 грн. Генеральним директором каналу була призначена Євгенія Захарова.

Щодо власності таких каналів як «Інтер», «1+1», СТБ, ICTV, Новий канал та «Україна» можна дізнатися за посиланням.

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8479
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач (Рівне)
2299 дн. тому
Нехай наша чесна та непідкупна поборниця незалежних ЗМІ ЮльВолодимирівна заодно запитає у влащенко за що та вижила братів Капранових, Гельдиєва, Мокрика, а також інших журналістів, що не хотіли лягати під нашу Наташу і клепати джинсу про дубневичів та інших (про що чи то ви чи Телекритика, власне, і писали). Завтра Димінському не сподобається, перестануть запрошувати -- так само поливатиме помиями і ЗІК, вона в тому спєц. п.м. На Прямий її, наскільки пам'ятаю, Ганапольський запрошував, якщо не боїться, то най контактує і приходить.
Володимир
2330 дн. тому
Який там бомонд на 5 каналі!? Навпаки, звідти багато людей пішло і його тепер майже ніхто не дивиться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду