Примарний Путін-бургер: журналісти викрили черговий фейк російських ЗМІ

Примарний Путін-бургер: журналісти викрили черговий фейк російських ЗМІ

Як офіціантки американського ресторану попрацювали для Russia Today
Примарний Путін-бургер: журналісти викрили черговий фейк російських ЗМІ
Примарний Путін-бургер: журналісти викрили черговий фейк російських ЗМІ
9 Жов 2017
0
1608

Днями російські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що в одному з ресторанів Нью-Йорку на честь проводять ексклюзивну акцію – «Бургер до дня народження Путіна». Акційна страва за інформацією російських журналістів містить аж п’ять котлет та важить 1952 грами (за роком народження президента РФ).

Журналіст видання «Лапшеснималочная» Олексій Ковальов провів розслідування, в результаті якого викрив чимало кумедних неспівпадінь у цій новині.

Увагу привернув той факт, що на сайті вказаного в роликах ресторану Lucy’s Cantina Royale немає ніякої інформації щодо акції на честь дня народження Путіна. Також здався дивним той факт, що в усіх матеріалах на цю тему було використано одні й ті самі кадри, які, як виявилося, належать агентству Ruptly, яке в свою чергу, належить каналу Russia Today. Далі – цікавіше, бо, якщо в Інстаграмі шукати за локацією світлини з цього ресторану того ж дня, виявляється, що на жодному зі столиків немає флаєру акції «Бургер до дня народження Путіна» (в той час як у ролику, який потрапив у російські ЗМІ на столі чітко видно такий флаєр).

Зрештою з’ясувалося, що дві співробітниці ресторану повідомили керівництво про те, що збираються знімати студентський проект. Натомість вони запросили агентство Ruptly та зняли ролик про «Бургер до дня народження Путіна», який потім розійшовся російськими ЗМІ.

Один з менеджерів мережі ресторанів, до якої входить й Lucy’s Cantina Royale, на запит журналістів підтвердив, що ніякої подібної акції в закладі не проводилося, назвавши повідомлення в пресі фальсифікацією. Також керівництво ресторану запевнило журналістів, що двох співробітниць, які причетні до цієї ситуації, буде звільнено, а ресторан звернеться до юристів, аби «розібратися  в цьому безладі».

Фото: noodleremover.news

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 955
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду