«1+1» вибачився перед депутатом Верховної Ради за сюжет програми «Гроші»

«1+1» вибачився перед депутатом Верховної Ради за сюжет програми «Гроші»

Телеканал зазначає, що у «частини глядачів склалося враження, що редакція програми «Гроші» вважає Назара Бабенка сином народного депутата Валерія Бабенка, що не відповідає дійсності»
«1+1» вибачився перед депутатом Верховної Ради за сюжет програми «Гроші»
«1+1» вибачився перед депутатом Верховної Ради за сюжет програми «Гроші»
6 Вер 2017
0
13960

У понеділок, 4 вересня, вийшла програма «Гроші», у який глядачам розповідали про «розкішне життя мажорів» дітей чиновників та депутатів. Сьогодні депутат Валерий Бабенко на своїй сторінці у фейсбуці написав, що редактори програми приписали йому сина Назара, якого в нього немає:

«Вчора, 4 вересня, на каналі «1+1» вийшла програма «Гроші» з сюжетом про дітей-мажорів українських політиків. Зокрема, йшлося про такого собі Назара Бабенка з Дніпра, який роз’їжджає на супердорогих автівках, порушуючи правила дорожнього руху, і веде, м’яко кажучи, нескромний спосіб життя. Саме у цьому сюжеті було згадано моє прізвище, як депутата з Дніпра, проілюстровано відповідною фотографією, фактично ствердивши, що цей Назар і є сином депутата Валерія Бабенка.

Був заскочений зненацька – позашлюбний син? Караул. Мало того, що новоявлений «синок», як показано у сюжеті, веде себе негідно і виклично, тут ще й такий сенсаційний сюрприз для моєї родини. Поки дивився сюжет, спостерігав за реакцією дружини. Мало що, - зранку прокинешся, а вже розлучений. Після стількох спільно прожитих років ().

Шановні пане Олександре Ткаченко та Олександре Дубинський, сподіваюся на вашу оперативну реакцію, вибачення, спростування чи що там ще відбувається у таких випадках згідно з людською мораллю і етикою журналістської професії. Наголошую ще раз – ніякого сина Назара у мене немає. Ніяких машин Мазераттті чи Бентлі у мене немає. До речі, тих, хто сьогодні радісно жартував і просив покатати на цих дорожезних автомобілях, яких у мене, повторюю, немає, прошу звертатися до «1+1» можете усиновити мажора Назара і катайтесь скільки влізе.

Ну, і якщо вже зайшла розмова, згадаю про ще один сюжет, який характеризує стилістику програми «Гроші», як занадто довільну щодо людей, які потрапляють у ваші об’єктиви. На початку 2016 року до мене підійшла журналістка «Грошей» і спитала, чи я депутат Березкін. Отримавши заперечну відповідь, журналістка пішла, проте у програмі від 2 лютого того ж року ваш покірний слуга з’явився у сюжеті про якісь справи депутата Березкіна як його «близнюк», будучи буквально вліпленим у негативний контекст.

Друзі, у мене немає жодного бажання вступати у судові процеси, хоча я впевнений, що після такого ляпу програма «Гроші» точно б була змушена відповідати. Натомість сподіваюся, що зі свого боку «1+1» вчинить відповідно і спростує неправду щодо мене та моєї родини», написав депутат від «Народного фронту» .

На прохання «Детектора медіа» прокоментувати заяву Бабенка прес-служба каналу надіслала наступну відповідь:

«В понеділок, 4 вересня, в програмі "Гроші" на "1+1" вийшов сюжет про гламурне життя українських мажорів, яке вони охоче демонструють в соціальних мережах. Зокрема, один з героїв - Назар Бабенко, який роз'їжджає по Дніпру на дорогих авто, порушуючи правила дорожнього руху. Більшість героїв сюжету є дітьми українських чиновників. В результаті у частини глядачів склалося враження, що редакція програми "Гроші" вважає Назара Бабенка сином народного депутата Валерія Бабенка, що не відповідає дійсності.

"Гроші", як авторитетна програма журналістських розслідувань, не може залишити такий інцидент без уваги, тому редакцією було зроблено низку організаційних висновків. Зокрема, була посилена система факт-чекінга і застосовані дисциплінарні заходи стосовно співробітників, причетних до виникнення такої ситуації. Також телеканал "1+1" приносить свої вибачення народному депутату Валерію Бабенку, якщо ситуація, що склалася після виходу сюжету, зачепила його почуття та почуття його близьких».

Зазначимо, що в сюжеті «Плюсів» відносини Назара та Валерія Бабенків були описані таким чином: «Це Назар Бабенко, відтягується у Дніпрі. Саме звідти народний депутат Валерій Бабенко», і далі в сюжеті була показана фотографія народного депутата Валерія Бабенка.

Дійсно, чому в деяких глядачів та самого народного обранця склалося враження, що Назар – його син?:)

Фото: скрин із програми «Гроші»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 137
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 254
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 257
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 965
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 261
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду